Toyota frigiver 5.000 brint-patenter – Mercedes kalder det et PR-stunt

Mercedes er ikke imponeret af Toyota's tilsyneladende gavmildhed, når de har frigivet over 5.000 patenter til deres brintbil

Toyota deler gerne ud af deres brint-viden, men det imponerer ikke Mercedes, som selv bygger brintbiler. Her ses den nye Toyota Mirai, som kommer til Danmark i år. (Foto: Toyota)
Toyota deler gerne ud af deres brint-viden, men det imponerer ikke Mercedes, som selv bygger brintbiler. Her ses den nye Toyota Mirai, som kommer til Danmark i år. (Foto: Toyota)

Toyota har været i det helt store gavehumør. Eller sådan ser det i hvert fald ud. Verdens største bilproducent har nemlig frigivet 5.680 patenter i forbindelse med deres nye brintbil Mirai, som kommer til Danmark her i 2015.

Kunne du tænke dig en kop udstødning?

Men det er ikke noget, der imponerer Mercedes-Benz øverste chef, Dieter Zetsche. Han er faktisk det modsatte.
- Dette er kun et PR-stunt i samme stil, som da Tesla's direktør, Elon Musk, frigav deres batteri-patenter, sagde Zetsche i et interview med Deutsche Presse-Agentur (DPA) på elektronikmessen CES i Las Vegas, og tilføjer;
- Vi har brintteknologien på samme niveau som Toyota.

Den tyske direktør henviser til Tesla, som tidligere på året frigav patenter om elektriske biler.

Toyota's Mirai er proppet med avanceret teknologi. Alene tankene, der holder på brinten, kræver et tryk på 700 bar. (Foto: Toyota)
Toyota's Mirai er proppet med avanceret teknologi. Alene tankene, der holder på brinten, kræver et tryk på 700 bar. (Foto: Toyota)
 

Brintbølgen
Den officielle forklaring fra Toyota, om hvorfor de har valgt at frigive deres brint-patenter, lyder, at man vil fremskynde udvikling og indførelse af innovative brændselscelleteknologi i hele verden.
- Den første generation brint-køretøjer, der bliver lanceret mellem 2015 og 2020, vil være afgørende, og kræver en fælles indsats med ukonventionel samarbejde mellem bilproducenter, offentlige myndigheder, den akademiske verden og leverandører af energi. Ved at fjerne de traditionelle virksomheders grænser, kan vi fremskynde udviklingen af nye teknologier og komme mod fremtidens mobilitet hurtigere, mere billigt og effektivt.

Brintbilerne vælter frem

Spørgsmålet om Toyota er gavnmilde, laver et PR-stunt, eller blot ser en økonomisk fordel i at lade andre producenter tage del i udviklingsarbejdet, det lader vi stå. Men Toyota's beslutning vil helt konkret give konkurrerende virksomheder adgang til cirka 1.970 patenter relateret til brændselscelle stakke, 290 forbundet med højtryks-brinttanken, 3.350 patenter relateret til brændselscelle-systemets software kontrol, og 70 patenter i relation til brintproduktion og levering.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.