Toyota har kæmpe succes med SUV: Alligevel satser man alt på ny model

Toyota har netop lanceret en ny generation af sin mellemstore RAV4 SUV, selv om den går som varmt brød både herhjemme og i udlandet

Den nye Toyota RAV4 får et mere maskulint udseende end sin populære forgænger. Foto: Toyota
Den nye Toyota RAV4 får et mere maskulint udseende end sin populære forgænger. Foto: Toyota
Følg Biler

Toyota har satset alle sine jetoner på rød med lanceringen af en ny RAV4 firehjulstrækker.

Sidste år blev nøglerne til intet mindre end 400.000 spritnye RAV4 langet over disken hos de amerikanske forhandlere, og bilen er således den mest solgte bil i USA, der ikke er en pickup. Herhjemme går salget af den store bil også godt, og på årets første tre måneder er salget steget næsten 50 procent sammenlignet med samme periode året før.

Alligevel har den japanske bilproducent valgt at lancere en helt ny generation, der designmæssigt adskiller sig meget fra den gamle. Bilen har fået mere kraftkarl-attitude med skarpere kanter, bredere hjulkasser og en markant kølergrill.

Mere plads i kabinen
Den nye Toyota RAV4 vil blive bygget på en ny og længere platform, der skal give mere plads i kabinen. Bilens udhæng er dog samtidig gjort kortere, så bilen ender med at måle 4,6 meter i længden - nogenlunde det samme som bilens forgænger.

Den nye platform giver ifølge Toyota 'et lavt tyngdepunkt, en stivere konstruktion og et mere stabilt og præcist styretøj', hvilket kan vise sig at være gode nyheder for de RAV4-chauffører, der planlægger at bruge firehjulstrækkeren på asfalt. Det kortere udhæng kan desuden vise sig at gavne bilens præstationsevner, når vejen slutter.

Bilen får derudover sikkerhedspakken Toyota Safety Sense som standardudstyr - det betyder blandt andet automatisk nødbremse for både objekter og fodgængere samt aktiv vognbaneassistent.

Foto: Toyota
Foto: Toyota

Praj en selvkørende Jaguar: 20.000 elbiler skal tage kampen op mod Uber

Diesel er yt
Kabinen i den nye RAV4 er blevet mere minimalistisk. Knapperne er blevet færre og infotainmentskærmen er i lighed med sine artsfæller i snart sagt alle andre biler anno 2018 blevet flyttet op, så den nu 'svæver' på toppen af midterkonsollen.

Under motorhjelmen vil man til at begynde med kunne vælge mellem to nye motorer: En hybridmotor, der kombinerer en 2,5 liters benzinmotor med to elmotorer eller en ren benzinmotor på 2 liter.

For få år siden ville en ny, høj SUV som denne også kunne fås med en dieselmotor, men det bliver der ikke noget af her. Toyota har for nylig valgt helt at lægge motortypen på hylden.

De danske priser på den nye RAV4 vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt. De første biler skal efter planen rulle ud på de danske veje i første kvartal 2019.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+