Toyota klar med elbil: Her er de danske priser

Toyota har nu offentliggjort de danske priser på mærkets første dedikerede elbil

Nu er de danske priser på Toyotas nye elbil klar. Foto: Toyota
Nu er de danske priser på Toyotas nye elbil klar. Foto: Toyota
Følg Biler

I årevis har Toyota solgt hybridbiler i store antal, og den japanske bilgigant har været en af de fremmeste, når det gælder elektrificering af biler.

Men de har ikke haft en egentlig elbil i modelprogrammet. Indtil nu. Toyota er nemlig snart klar til at sende mærkets første dedikerede elbil, bZ4X, ud på vejene, og nu har den danske importør offentliggjort priserne herhjemme, ligesom den endelige rækkevidde for elbilen også er klar.

387.990 kroner bliver startprisen på den nye Toyota-elbil, og her får man det laveste udstyrstrin, kaldet Essential, der byder på blandt andet 18 tommer alufælge, 8 tommer multimedieskærm, nøglefri betjening, fjernstyret klimaanlæg, adaptiv fartpilot med køfunktion, bakkamera og LED-lygter for og bag.

Toyota bZ4X kommer i tre forskellige udstyrsniveauer.

Officiel rækkevidde
Foruden de danske priser er elbilens officielle rækkevidde på en opladning nu også klar, og takket være et 71,4 kWh stort batteri lander rækkevidden på 513 kilometer i versionen med længst rækkevidde, som er Essential-modellen med 18 tommer alufælge og forhjulstræk, mens rækkevidden spænder fra 416 km til 504 km i de øvrige udstyrsudgaver med og uden firehjulstræk.

Batteriet i bZ4X kan ved hjælp af en 150 kW lynoplader oplades fra 0 til 80 procent på en halv time. Hjemme i carporten kan elbilen lade med 11 kW.

BZ4X kan fås med enten forhjulstræk eller firehjulstræk, og den elektriske drivlinje byder i den forhjulstrukne udgave på 204 hestekræfter og 265 Nm, mens den firehjulstrukne udgave af bZ4X kommer med 218 hestekræfter og 336 Nm.

Elbilen kommer til landet i juni.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+