Toyota og Mazda går sammen i kapløb om nye elbiler

Af frygt for at komme bag af dansen, går to japanske bilfabrikker i gang med at udvikle teknologi til elbiler

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Den japanske bilfabrik Toyota vil sammen med Mazda igangsætte et projekt for at komme på højde med andre konkurrenter om at udvikle teknologier til eldrevne biler.

Kinas bilfabrikker er allerede ambitiøst gået i gang med at udvikle eldrevne biler, der på et tidspunkt skal erstatte benzin- og dieseldrevne biler.

Det skal ifølge planen ske i løbet af de næste 20 til 30 år.

Det lægger pres på de traditionelle bilfabrikanter, som endnu ikke for alvor er kommet i gang med at udvikle teknologier til elbiler.

Der er flere gode grunde til at komme i gang. Priserne på batterier i eldrevne biler falder, og der kan pakkes flere kræfter ind i dem.

Toyota skriver i en pressemeddelelse, at det nye projekt skal udvikle teknologier, som kan anvendes i en række forskellige køretøjer.

Det omfatter blandt andet meget små biler, passagerbiler, store firehjulstrækkere og mindre lastbiler.

Toyota står for størstedelen
Toyota vil stå for 90 procent af det nye selskab til fremme af nye teknologier i elbiler. Mazda og Denso Corporation, der er Toyotas største underleverandør, skal have fem procent hver.

Selv om Mazdas andel er lille, så er der respekt om bilfabrikkens ingeniører, der har udviklet teknologier, som har været banebrydende i bilbranchen.

Toyota og Mazda bygger videre på et partnerskab, som blev meddelt i sidste måned. Her gik Toyota med til at opkøbe fem procent af Mazda Motor Corp. Det erklærede mål var nye elbiler.

Efter i en lang række år at have forsøgt at udvikle biler, der kører på brint, besluttede Toyota sidste år at oprette en ny division inden for koncernen. Den skal udvikle elbiler.

Det er planen, at de første elbiler fra Toyota de nærmeste år skal introduceres på det kinesiske marked.

To store konkurrenter som Nissan og Renault er langt fremme med elbiler og regner med, at 30 procent af deres salg i 2022 vil være elbiler.

Lige nu er den mest solgte elbil i verden Leaf fra japanske Nissan.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen