Toyota tilbagekalder 6,5 millioner biler

En fejl i elektroniske vinduer får bilgiganten til at tilbagekalde millioner af biler

Toyota har tilbagekaldt 6,5 millioner biler. Det drejer sig blandt andet om Corolla'er der er fremstillet frem til 2010. (Arkivfoto: AP)
Toyota har tilbagekaldt 6,5 millioner biler. Det drejer sig blandt andet om Corolla'er der er fremstillet frem til 2010. (Arkivfoto: AP)

Den japanske bilgigant Toyota tilbagekalder 6,5 millioner biler for at rette op på en fejl i elrudekontakten.

Det oplyser selskabet ifølge Reuters.

Ud af det totale antal drejer det sig omkring 2,7 millioner i Nordamerika, 1,1 millioner i Europa og 600.000 i Japan, lyder det fra Toyota.

Toyota Danmark oplyser til Ekstra Bladet, at det endnu er uvist, hvor mange biler i Danmark, der bliver tilbagekaldt. Det er også endnu usikkert, hvornår antallet ligger fast.

Modellerne, der er omfattet af fejlen, er blandt andet Yaris, Corolla og Camry. De berørte biler skulle være produceret mellem januar 2005 og december 2010.

Ifølge Toyota er modulerne i elrudekontakterne blevet smurt inkonsekvent i fremstillingsprocessen. Der kan derfor opstå kortslutninger ved brug af kontakten, og det kan i yderste tilfælde betyde, at kontakten kan blive overophedet og smelte, lyder det.

Det er uvist, hvorvidt fejlen har ført til ulykker.

Toyota Danmark oplyser dog til Ekstra Bladet, at der er ikke nogen grund til panik blandt landets Toyota-ejere.

- Vi vil bare sikre os, at der ikke er nogen kunder, der oplever denne her mulige risiko, der er for, at kontakten går i stykker, og det er derfor, at vi godt vil se bilerne på et værksted, siger Anders Tystrup, pressechef i Toyota Danmark, til Ekstra Bladet.

- Det handler jo om, at vi går meget op i, at de kunder, der kører rundt i en Toyota, kan være helt trygge ved at køre i deres bil, siger han.

Nyheden kommer blot fire måneder efter, at Toyota sammen med Nissan tilbagekaldte næsten 10 millioner biler på grund af en mulig fejl i airbags.

Se også: Japanere tilbagekalder yderligere tre millioner biler

60 kommentarer
Vis kommentarer