Trafikmareridt: De tyske motorvejskøer vokser ekstremt

Hvis du er træt af at sidde fast på den tyske autobahn, så er der ikke gode nyheder at hente

Mange danskere oplever køer på de tyske motorveje. Foto: Polfoto/Finn Frandsen
Mange danskere oplever køer på de tyske motorveje. Foto: Polfoto/Finn Frandsen

34 gange rundt om jorden. Så lange var de tyske motorvejskøerne i 2016, hvis man lagde dem alle sammen sammen. Dermed kan tyskerne fejre et rekordår, for aldrig før har køerne været så voldsomme. I 2016 var de vokset med hele 20 procent i forhold til 2015. Det skriver FDM.

FDMs tyske søsterklub ADAC registrerede, at der sidste år var i alt 694.000 bilkøer på de tyske motorveje, hvilket er 1901 køer hver eneste dag. Så hvis du skal igennem Tyskland inden for den nærmeste tid, så kan det være en god idé at væbne dig med tålmodighed.

Især hvis du skal igennem delstaterne Nordrhein-Westfalen, Bayern eller Baden-Würtemberg, der sammen stod for hele 60 procent af alle køerne.

Den kan blive din: John Lennons bil sat til salg

Værst i september
Man forestiller sig måske, at køerne er værst i sommerferien, påsken eller måske endda omkring jul eller nytår, men det var ikke helt sandt sidste år.

En septemberdag slog nemlig rekord, da der i alt var 11.200 kilometers kø på motorvejene. Det skete fredag den 30. september, hvor tusindsvis af bilister måtte vente kofanger mod kofanger.

Fredag var generelt den værste dag, hvor der i gennemsnit var 5000 kilometers kø overalt i Tyskland. Samtidigt var lørdag til gengæld bedre, hvor der i gennemsnit kun var 1650 kilometer kø.

Den længste enkeltkø overhovedet skete fredag den 29. juli, hvor der på Autobahn A7 mellem Hannover og Hamborg var en kø på hele 35 kilometer.

Fed gevinst: Vi kan spare milliarder på selvkørende biler

Det bliver ikke bedre
En af grundene til det store pres på de tyske veje er ifølge ADAC, at Tysklands popularitet som rejsemål og gennemfartsland stiger. Derfor er juli, august og september ekstra pressede.

De forventer heller ikke, at det bliver bedre i 2017 - tværtimod endda.

Derfor opfordrer ADAC til, at vejarbejde afsluttes hurtigt muligt eller sker om natten. Samtidigt mener de, at der skal gøres noget ved de mange flaskehalse, der er på de tyske motorveje.

Tyskerne vil gerne lægge afgifter på udlændinges kørsel på deres motorvej. Derfor ser det nu ud til, at vi skal til at betale for at låne deres veje, hvis den omdiskuterede Maut får lov til at gå igennem.