Trods svigtende bilsalg: Disse bilmodeller er vi vilde med

Det var især minibilerne, som var de mest populære modeller i februar

Peugeot 208 blev den mest solgte bil i februar måned i år. Arkivfoto: Niels Friis
Peugeot 208 blev den mest solgte bil i februar måned i år. Arkivfoto: Niels Friis

Nedlukningen af samfundet har gjort ondt på salget af nye biler. I februar blev der indregistreret 9912 nye biler, hvilket var 33,9 procent færre, end der kom ud på vejene i februar 2020, hvor der blev indregistreret 15.003 nye personbiler.

I årets første to måneder er det dermed kun blevet til 20.168 nye biler, hvilket er 40,1 procent færre end samme periode i fjor.

Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Dykker man ned i tallene, kan man se, at det er minibilerne, som ligger i toppen over de mest populære bilmodeller i den forgangne måned. Med 371 nye eksemplarer blev Peugeot 208 den mest solgte bil i februar, efterfulgt af Toyota Yaris med 315 eksemplarer. På tredjepladsen kom SUV'en Ford Kuga med 309 nye biler.

Artiklen fortsætter under grafikken ...

Her kan du se top 10 over de mest solgte biler i februar i år. Grafik: De Danske Bilimportører
Her kan du se top 10 over de mest solgte biler i februar i år. Grafik: De Danske Bilimportører
 

'Danskerbil' vinder europæisk titel

Populær tysker
Salget af elbiler var også ramt af den generelle nedgang i salget af nye biler. Det blev til 347 nye elbiler i februar måned, hvilket er en nedgang på 29,6 procent i forhold til tallet for februar 2020.

I februar udgjorde elbiler dog 3,5 procent af det samlede antal nye biler mod 3,3 procent i samme måned i fjor.

Den mest populære elbil i februar blev Volkswagen ID.3 med 48 nye eksemplarer. Næstmest populære elbil blev Seat Mii electric med 40 nye på danske veje.

Ford Kuga blev den klart mest populære model blandt plug-in hybriderne med 296 opladelige eksemplarer foran Peugeot 3008 med 127 solgte biler.