Trodser kommende forbud: Sender ny 'power-diesel' på gaden

Shell lancerer ny diesel, der skulle være sundere for motoren

En ny type diesel kan ifølge Shell både forebygge og rense belægninger i motoren. Foto: PR
En ny type diesel kan ifølge Shell både forebygge og rense belægninger i motoren. Foto: PR

Dieselbilerne har været i modvind gennem de sidste par år, siden diesel-skandalen brød ud. Flere store europæiske byer har varslet kommende forbud mod dieselbiler, men modvinden til trods har Shell valgt at lancere en ny type diesel herhjemme.

Shell V-Power Diesel hedder det nye brændstof, som kan tankes på Shells 150 bemandede stationer herhjemme.

Ifølge Shell selv er den nye dieseltype bedre for din dieselbils motor. De siger, at den kan forebygge og fjerne belægninger i motoren og holde forbrændingssystemet rent.

- Shell V-Power Diesel er udviklet til at fjerne og forebygge belægninger i en dieselmotor, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som driver Shell netværket i Danmark.

- Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde bilister med en dieselbil Shells mest avancerede diesel. Fra d. 12. september har vi Shell V-Power Diesel på 150 af vores bemandede stationer. Dermed kan også dieselbilister fremover tanke sig til en renere og mere velkørende motor, tilføjer han.

Fremtiden er elektrisk, og Shell-bossen bliver en del af den udvikling. Foto: /ritzau/Miriam Dalsgaard Biler Shell-boss i overraskende udmelding: Vil køre hybridbil

- Det er spændende
Hos FDM hilser man den nye dieseltype velkommen, uden at de dog kan kommentere på Shells lovninger om renere motorer.

- Alt, der går i denne retning, er velkomment. Vi kan desværre ikke sige, om det virker, som Shell siger. Hidtil har dieseladditiver altid haft en forebyggende effekt, men i følge Shell renser den nye diesel også, så det er spændende, siger Lone Otte, afdelingsleder i FDMs tekniske rådgivning, til FDM.

Med lanceringen af det nye dieselprodukt kan bilister vælge mellem to forskellige dieselprodukter på landets bemandede Shell servicestationer - den nye Shell V-Power Diesel og Shell FuelSave Diesel.

Mazda har kombineret teknologi fra diesel- og benzinmotorer i en ny type motor, og det er godt nyt, lyder det fra FDM. Foto: Mr. Ittichai Anusan Biler Problemknuser: Dieselmotor kører på benzin