Trodser protester: Miljøminister køber Tesla som ministerbil

Tyskerne er vant til tyske ministerbiler

Tesla Model S har en rækkevidde på 500 kilometer. Foto: AP/Michael Probst
Tesla Model S har en rækkevidde på 500 kilometer. Foto: AP/Michael Probst

Normalt køber tyske ministre tyske biler som ministerbiler, eftersom at bilindustrien er en af Tysklands vigtigste industrier og noget, som tyskerne er stolte af. Derfor vækker det nu medieopmærksomhed, at den tyske miljøminister Johannes Remmel har valgt intet mindre end en Tesla Model S som sin ministerbil, der er betalt af statskassen. Bilen koster i Tyskland 820.285 kroner.

Til den tyske avis Bild fortæller det tyske miljøministerium, at købet af den amerikanske bil skyldes, at Model S er den eneste elektriske bil, der har en rækkevidde, der kan klare de lange afstande i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, hvor Johannes Remmel er minister.

Dette har nu rykket opmærksomheden over på, at de store bilgiganter i Tyskland ikke på nuværende tidspunkt kan levere en bil med tilsvarende rækkevidde.

Linjerne fra det gamle rugbrød anes svagt på de små teaser-billeder. Foto: PR Biler Volkswagen genopliver ikon

Længere rækkevidde
Det ser dog snart ud til at ændre sig, da flere af de store giganter arbejder på biler med længere rækkevidde.

Miljøministerens nye Tesla har en rækkevidde på 512 kilometer, hvilket er meget brugbart i den store delstat, der dækker 34.000 kvadratkilometer. Hvis man derimod skal have en lokal bil, så har Volkswagen deres e-Golf, som nu har en rækkevidde på 300 kilometer, hvilket tilsyneladende ikke er nok for ministeren.

Volkswagen er dog i gang med at udvikle deres store I.D.-koncept, hvor produktionsmodellen, der kommer i 2020, indtil videre lover en rækkevidde på 600 kilometer. Og de er ikke alene, for Audi har deres E-tron, en elektrisk SUV, på vej, og samtidigt arbejder Mercedes også på deres EQ projekt, hvor de også lover en rækkevidde på omkring 500 kilometer. Det samme gælder Daimler og BMW, der arbejder på nye projekter.

Så mon ikke ministeren i fremtiden kan få sig en tyskproduceret bil?

Du skal passe på med, hvad du drikker, hvis du skal på roadtrip. Foto: Colourbox Biler Mand sigtet for at køre med lovligt stof i blodet

71 kommentarer
Vis kommentarer