Tusinder af biler i fare for nøgleløst tyveri

Forskere har i flere år haft kendskab til en svaghed i den teknologi, som tillader bilejere at låse bilen op og starte den uden nøgle

Tusindvis af biler er sårbare over for nøgleløse tyverier – bl.a. Porsche 911, det slår forskere fast. (Foto: Flickr/Falcon® Photography)
Tusindvis af biler er sårbare over for nøgleløse tyverier – bl.a. Porsche 911, det slår forskere fast. (Foto: Flickr/Falcon® Photography)

Tusindvis af biler er sårbare over for nøgleløse tyverier – altså hacking. Det gælder både for de helt dyre biler – Porscherne og Maseratierne – og de billigere familiebiler. Det konstaterede forskere fra både Birmingham universitet og Radbound universitetet i Holland allerede i 2012.

På trods af forskernes viden har problemstillingen dog ikke fyldt det store på avissiderne eller hos automobilforhandlerne. Det skyldes, at VW fik rettens ord for, at offentliggørelsen skulle udskydes. Argumentet lød, at oplysningerne kunne misbruges af kriminelle, skriver The Telegraph.

Se også: Lamborghini klar med ny topløs bisse

Det, forskerne opdagede, var en svaghed i Megamos Crypto-systemet – et system, der sender et radiosignal til bilen, som så låses op uden brug af nøgle, og som bruges i nøglefrie biler produceret hos bl.a. Audi, Fiat, Honda, Volvo og VW.

Se også: Plads til syv - kører som en mindre bil

Systemet kunne nemlig hackes. Det betød, at personer med lange fingre kunne få adgang til bilen.

Nu er listen gjort offentlig
Dengang fik VW rettens godkendelse til at tilbageholde offentliggørelsen af den nye viden. Det var forskerne i mod, de mente nemlig, at bilejere skulle oplyses om usikkerheden ved deres bil.

Se også: Spark til dæk på Djursland

Nu har forskerne fået ret og listen over biler i risikogruppen er oplyst.

Se listen her.

19 kommentarer
Vis kommentarer