Tusinder af danske biler kaldes hjem efter fund af graverende fejl

Volkswagen og Seat tilbagekalder nu flere modeller solgt i 2017 og 2018, efter der er konstateret en fejl på en lås til sikkerhedsselen på det midterste bagsæde

Ejerne af 3.314 VW Polo og 1.945 Seat Arona og Seat Ibiza kan se frem til at blive kaldt på værksted over de næste to uger efter fund af en potentielt farlig fejl på en selelås.

Det drejer sig om VW Polo og Seat Arona solgt i 2018, mens Ibiza-tilbagekaldelsen vil gælde for årgangene 2017 og 2018, oplyser Volkswagen og Seat i pressemeddelelser.

Selelåsen til det midterste bagsæde kan nemlig i visse tilfælde springe op, hvis en person sidder på det midterste og venstre bagsæde, og bilen hurtigt skifter retning - for eksempel ved en undvigemanøvre.

Opdaget i Finland
Problemet med den midterste sikkerhedssele er kommet frem i en test lavet af det finske bilmagasin Tekniikan Maailma. Det finske magasin fandt også, at den midterste selelås på bagsædet sprang op og løsnede selen, når der hurtigt blev skiftet retning med fem personer i bilen på søster-modellerne Seat Arona og Seat Ibiza.

Både Seat og Volkswagen opfordrer deres kunder til ikke at benytte det midterste bagsæde, før problemet er udbedret. Det vil i ifølge de to tyske mærker blive løst med en ny type selelås, der vil tage sig af omkostningerne ved en udskiftning.

Andre mærker undersøger
Ekstra Bladet har været i kontakt med både Skoda og Audi, der ligesom Seat er ejet af Volkswagen, og generelt benytter mange ens reservedele.

Pressemedarbejdere fra begge mærker oplyser, at de intet har hørt om, at Audi eller Skoda-modeller skulle lide af samme problem, men at de nu vil undersøge sagen nærmere hos fabrikkerne.

10 kommentarer
Vis kommentarer