Tusindvis af bestillinger: Ny Tesla-konkurrent sælger amok

Tesla har fået konkurrence fra ny superbil med intet mindre end 1050 hestekræfter

Se Tesla og Faraday Future FF91 køre om kap her. Video: Faraday Future

Tesla har positioneret sig selv som en kæmpe konkurrent til de store bilgiganter, når det kommer til elbiler, og det er der en god grund til. Stifteren, Elon Musk, har buldret frem med store ambitioner, der nærmest får Tesla til at ligne bilernes udgave af Apple.

Men nu er der konkurrence til det ambitiøse firma, der lever af at sælge elbiler, der lugter af luksus og som har en rækkevidde, der ikke er mange firmaer, der kan konkurrere med.

Tyndere, smartere og hurtigere tech: Dét skal du holde øje med i 2017

I Las Vegas offentliggjorde den nyetablerede bilproducent Faraday Future deres første produktionselbil med navnet FF 91. Og FF 91 er ikke en hvilken som helst bil, for dens elektriske motor yder intet mindre end 1050 hestekræfter.

Muligheden for at bestille startede umiddelbart efter, hvor man for den ringe sum af 5000 dollars (cirka 35.000 kroner) kan reservere en bil, som man kan regne med at se engang i 2018.

Den mulighed var der mange, der benyttede sig af. På de første 36 timer så havde hele 64.124 personer bestilt den nye FF 91. Det skriver Carbuzz.

64.124. Så mange valgte at bestille den nye elbil inden for de første 36 timer. Foto: PR
64.124. Så mange valgte at bestille den nye elbil inden for de første 36 timer. Foto: PR
 

Mindre end Tesla
Hos Tesla i Silicon Valley er de umiddelbart ikke gået i panik endnu, for deres nyeste model - den noget billigere og mindre Model 3 - blev reserveret 400.000 gange på bare et par uger, efter den blev offentliggjort, så Faraday har stadig langt op til deres store konkurrent.

Men de cirka 60.000 biler er stadig imponerende for et helt nyt firma, der ikke har meget andet at vise frem end deres tidligere konceptbil FF Zero1. Tesla er derimod et allerede etableret brand, der har flere modeller bag sig. Samtidigt kan vi også godt regne med, at Teslas nye 'billige' Model 3 - der kommer til at koste omkring 400.000 på danske plader - koster en del mindre, end FF 91 kommer til.

Endelig! Nu har Audi præsenteret deres vilde SUV

FF 91 kan være den hurtigste elbil nogensinde. Foto: PR
FF 91 kan være den hurtigste elbil nogensinde. Foto: PR
 

Vild elbil
FF 91 er på papiret også en imponerende bil, hvilket må være det, der har fået så mange kunder til lommerne allerede nu.

Batteriet kommer til at have 130 kWh, og Faraday Future fortæller selv, at det vil være det mest kompakte elbilsbatteri i verden. Efter amerikanske standarder skal den have en rækkevidde på 604 kilometer. Det skal kun tage en halv time at lade batterierne op til en rækkevidde, der giver 400 kilometer.

Samtidigt vil den være den hurtigste elbil nogensinde, hvis Faraday Futures data passer. For den 1050 hestes stærke bil skal kunne køre fra nul til 96 kilometer i timen på 2,39 sekunder, hvilket allerede slår Teslas Model S P100D Ludicrous. Samtdigt er den ligesom alle Teslas nye modeller udstyret med den nødvendige hardware til at blive selvkørende.

FF 91 har alt det nødvendige udstyr til at blive selvkørende. Foto: PR
FF 91 har alt det nødvendige udstyr til at blive selvkørende. Foto: PR
 

Kan de levere?
Den næste store udfordring for Faraday Future er, at de på nuværende tidspunkt ganske enkelt ikke har den fabrik, der skal producere de mange biler i 2018. Der, hvor fabrikken skal stå, er der lige nu kun en tom mark.

Samtidigt melder adskillige af de journalister, der har fået lov til at prøvekøre bilen, at den er rimelig ufærdig i sig selv, og der er mere, der skal arbejdes med, før den er klar til at blive serieproduceret.

Se billederne! Nu er VW klar med nyt folkevognsrugbrød