Annonce:
Annonce:

TV: Filmfan genskaber superbil af 100 år gammelt vrag

Den 51-årige tidligere politimand Tony Garofalo fra Long Island, New York, har realiseret en livslang drøm ved at genskabe bilen Chitty Chitty Bang Bang fra den britiske musical-film af samme navn fra 1968

Se hvordan Tony Garofalo har genskabt Chitty Chitty Bang Bang-bilen fra musical-filmen af samme navn. (Video: Barcroft Media)
Annonce:
Følg Biler

Kun fire år gammel blev Tony Garofalo besat af bilen Chitty Chitty Bang Bang fra filmen af samme navn, da hans onkel, som arbejdede på film-settet, inviterede nevøen med til premieren. Siden da har Garofalo samlet på Chitty Chitty Bang Bang-memorabilia i alle afskygninger, indtil han i 2010 begyndte at realisere sin ultimative drøm.

- Jeg har jo samlet på alt, der har med filmen at gøre, og jeg ejer endda det originale kostume, som Dick Van Dyke havde på i filmen. Men for fem år siden begyndte jeg så at bygge bilen, som jeg absolut er allermest stolt af. Den er helt sikkert juvelen i min samling, fortæller en stolt Tony Garofalo til Barcroft Media.

Chitty Chitty Bang Bang-bilen til salg

I forbindelse med byggeprojektet var Garofalo to gange nødt til at krydse USA og tage til Los Angeles for at inspicere den originale bil.

Annonce:

- Jeg startede med et chassis fra 1914, men resten har jeg selv fremstillet, så 95 procent af bilen er hjemmelavet.

Han vurderer, at han har brugt flere tusind timer på at bygge den legendariske bil. I modsætning til bilen fra filmen, kan Garofalos version ikke flyve, selv om den har vinger, der kan slås ud. Til gengæld vurderer ham, at den godt ville kunne sejle - i hvert fald for en stund.

- Den er jo bygget som en båd, og den vejer ikke så meget, som man skulle tro. Det meste af bilen er bygget af træ, fortæller han.

TV: Tilbage til Fremtiden-bilen flyver igen!

Hvad angår prisen og hvad, der skal ske med bilen, når Tony engang er borte, har han ikke svar på.

- Jeg har ingen idé om, hvad bilen er værd, men for mig er den uvurderlig. Og jeg har fortalt mine børn, at den er deres, når jeg er borte. Hvis de så ikke vil have den, ser jeg helst, at de putter den på museum, så andre får mulighed for at se den og få glæde af den.

Annonce:

For mange mænd ville et projekt af denne karakter nok skabe kurrer på tråden i forholdet til kone eller kæreste, men det er langt fra tilfældet for Tony Garofalo. Hans kæreste Deborah har givet sin fulde opbakning, selv om det har kostet både penge og mange sene nattetimer.

- Den bil er jo et kunstværk og noget af det flotteste, jeg nogensinde har set. Det glæder mig bare, at han har noget så fantastisk, som han kan være stolt af, siger hun.

- Og Tony er den type menneske, der engagerer sig 100 procent i de ting, han gør. Det ville jeg aldrig stå i vejen for.

TV: Bond-bil til salg for 30 millioner

Dermed er der nok en del mænd, der kun kan drømme om både at have en bil og kvinde som Tonys.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: