Annonce:
Annonce:

Tyskerne er trætte af danske turister: - De bruger gammel og stiv gummi

Vejhjælpere i Tyskland mener, at nordiske turister slider dækkene for langt ned

Danske turister har ikke altid styr på gummiet, når de tager på bilferie, og det kan være farligt. Video: If
Annonce:
Følg Biler

- De vejhjælpere, der arbejder for os i Tyskland oplyser, at beskadigede dæk, motorstop og problemer med bilens elektronik er de mest almindelige årsager til, at vejhjælp må rykke ud til danskere, fortæller Anne Løcke Nørgaard, skadechef i If Skadeforsikring.

Og særligt beskadigede dæk kan være farlige.

Mens vi kører 110-130 kilometer i timen på de skandinaviske motorveje, er hastigheden ofte betydeligt højere på den tyske Autobahn. Hvis dækkene er beskadigede eller for gamle, er de ikke modstandsdygtige over for varmen.

- Kører du 140 km/t, mens et dæk pludselig bliver revet op, skal der ikke meget fantasi til at forestille sig, hvad der kan ske, siger Anne Løcke Nørgaard.

I FDM oplever de også, at danske bilister har tendens til at overse punktet med at have styr på dækkene.

Annonce:

- Vi ser desværre en del eksempler på, at familiebiler kører med forkert dæktryk, når vi er på dækrazzia med politiet. Det er heller ikke usædvanligt at se biler med dæk, der er ved at være nedslidte. Og skal bilen ud på store strabadser, som en tur til Frankrig eller Italien, kan det have konsekvenser for sikkerheden, hvis dækkene ikke er i orden, siger  Jørgen Jørgensen, seniortekniker i FDM.

Her er den brugte bil danskerne helst vil have

Større problem med autocampere
For biler, der kører i Danmark, anbefaler If Forsikring at skifte sommerdæk efter fire til fem sæsoner på bilen, men det kan variere alt efter, hvordan dækkene opbevares og hvilken belastning, der udsættes for.

- Vejhjælperne i Tyskland peger særligt på, at dækkene i flere skandinaviske autocampere er både gamle og dårlige. Den begrænsede brug og slid bevirker, at mange strækker dækskiftet lidt for langt, siger Anne Løcke Nørgaard.

Skal man køre ved høj hastighed på de tyske motorveje, er det særligt vigtigt med så frisk gummi på dækkene som muligt.

- Selv om der kun er begrænset slid på gummi og dækmønster, skal det med i betragtningerne, at gummis egenskaber ændrer sig over tid, understreger Anne Løcke Nørgaard.

Annonce:

I Danmark er der ikke et lovkrav om alder på dæk. Er man i tvivl om dækkets alder, kan det aflæses på siden af dækket.

Når dækket nærmer sig seks år, bør man holde ekstra øje med dets stand, anbefaler FDM, og hvis der er begyndende revner, eller dækkene ser ud til at mørne, så bør man få en dækekspert til at vurdere, om dækkene bør udskiftning før kør selv-ferien, lyder FDMs anbefaling.

Det samme råd giver Anne Løcke Nørgaard, som anbefaler bilejere, der er usikre på, om dækkene bør udskiftes, at rådføre sig med et dækværksted, før den lange tur til eller gennem Tyskland.

For andet år i træk: Her er verdens bedste motor

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: