Tyv tog datters pc fra bil: Nu hylder Carl politihunden Argo og dens fører

Dronningens nytårstale inspirerede ham til en hyldest til politiet, efter de hjalp familien

Politimanden René og politihunden Argo, som Carl Quist-Møller nu kalder 'helte', fordi de fandt hans datters stjålne computer. Foto: Carl Quist-Møller
Politimanden René og politihunden Argo, som Carl Quist-Møller nu kalder 'helte', fordi de fandt hans datters stjålne computer. Foto: Carl Quist-Møller

Mange kender det sikkert godt. Når man skal hjem fra juleferien, er bilen ofte godt fyldt med børn, julegaver, mad og tøj.

Sådan var det også for 53-årige Carl Quist-Møller, da han og resten af familien kørte fra sommerhuset, hvor de havde været hen over julen, mod hjemmet på Østerbro i København, hvor nytåret skulle fejres.

Da familien bor på fjerde sal, ville de d. 31. december, da de kom tilbage til København, gerne tømme bilen for alt opbakningen, inden de skulle bære det op på fjerde sal.

Bilen stod parkeret omtrent 15 meter fra, hvor den port, som fører ind til lejlighedsopgangen, ligger.

Familiens søn på otte år blev siddende i bilen, mens familiens øvrige medlemmer tømte bilen for julegaver, tøj og mad.

Ifølge Carl Quist-Møller var der meget stille og næsten ingen mennesker at se.

Da alt var båret ind til porten, gik det op for familien, at datterens skoletaske med en computer, som hun netop havde fået i julegave, var væk.

- Min kone spurgte 'hvor er skoletasken?'. Jeg var sikker på, at jeg havde pakket den ind i bilen, fortæller Carl Quist-Møller, der til daglig er tegner, forfatter og musiker, til Ekstra Bladet.

For at være sikker på, at tasken ikke var blevet glemt i sommerhuset, ringede de til mormoren, som bor tæt ved sommerhuset, men hun kunne fortælle, at der var tasken i hvert fald ikke.

- Så kunne vi regne ud, at den var blevet stjålet, mens bagsmækken stod åben. Det var så ærgerligt. Det var ikke en helt ny computer, men en ældre, der var blevet renset, og derfor var den ikke forsikret. Min datter blev enormt ked af det over at have mistet computeren, fortæller Carl Quist-Møller.

René og politihunden Argo
Familien tog til nytårsfest, men deres humør var lidt præget af, at tasken var stjålet.

Næste formiddag, da kalenderen sagde 2018, tjekkede Carl Quist-Møller sin telefon.

Flere ubesvarede opkald og en telefonsvarerbesked lå klar.

Carl lyttede til telefonsvarerbeskeden, som var fra politimanden René.

Han er hundefører ved Københavns Politi.

I forbindelse med anden eftersøgning i en park var René og politihunden Argo kommet forbi en plastikpose med flere computere i.

En af computerne lå stadig tændt, mens der også stod et navn på computeren.

Datterens.

I telefonsvarerbeskeden fortalte politimanden René, at hans vagt var slut, og at han var taget hjem for at sove, men at han ville møde ind igen klokken 19. d. 1. januar, og at de så kunne få computeren igen.

- Vi blev jo meget, meget glade. Vi havde lyst til at købe en flaske champagne til ham. Men der var ikke så meget åbent d. 1. januar. Heldigvis fandt vi en åben bager, så vi besluttede, at vi ville købe kage til stationen, så belønningen gik til alle betjentene, siger Carl Quist-Møller.

Lidt efter klokken 19 ringede politimanden, og aftalen blev, at fordi han alligevel var ude at køre patrulje, ville han komme forbi familien med computeren.

- Vores børn ville ikke skifte til nattøj, for de ville så gerne med ned og se politibilen. René kom hele vejen op på fjerde sal med computeren, men vi fik lov at gå med ned og hilse på politihunden Argo, fortæller han.

Forsikringssvindler gravede bilen ned og meldte den stjålet

Et tak til politiet
Senere lagde Carl Quist-Møller et billede af René og politihunden Argo på facebook, efter han havde spurgt hundeføreren om lov.

Opslaget, som han lagde på facebook, er delt over 300 gange, mens flere end 3.000 personer har syntes godt om.

- Altså de to er jo helte for os, fordi de fandt computeren igen, men de er jo også helte for mere end det. De er helte for hele Danmark, fordi de arbejder, mens vi andre fester. Inspireret af Dronningens nytårstale, syntes jeg, at det var passende, at der blev delt en positivt historie som denne om politiet, siger Carl Quist-Møller til Ekstra Bladet.

Politiet hitter med julesang: 'Mistet kørekort og alt det der, det er ej en sølle bajer værd'