Tyve på spil hver anden dag: Her er det farligst at stille bilen i København

Særligt ét område i centrum af København har ofte besøg af biltyve, viser en aktindsigt

I år har Københavns Politi indtil videre modtaget 2312 anmeldelser om indbrud eller biltyveri. Foto: Colourbox
I år har Københavns Politi indtil videre modtaget 2312 anmeldelser om indbrud eller biltyveri. Foto: Colourbox

Når selvbetjenings-pc'erne slukkes i Nyropsgades Borgerservice og den 37-timers arbejdsuge er slut i fagforeningernes omkringliggende højborge, møder biltyvene på arbejde.

Selv om området omkring Nyropsgade og Vester Søgade kun er 700 meter fra Rådhuspladsen og dermed en af hovedstadens mest centrale placeringer, så stopper det ikke tyvene fra at begå indbrud og stjæle biler her. Faktisk er området det i København, der har været allerhårdest ramt i år.

Det viser en opgørelse fra Københavns Politi, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har fået aktindsigt i, og som Ekstra Bladet har set.

Tyvenes favorit
I år har politiet indtil videre noteret 101 anmeldelser om tyveri eller indbrud på Nyropsgade alene. Medregner man Vester Søgade og Staunings Plads, der begge ligger i samme område og indtager henholdsvis anden- og tredjepladsen på listen over de mest tyveriramte gader, løber antallet af anmeldelser op på 195.

Med andre ord er der anmeldt mere end ét indbrud eller biltyveri her hver anden dag i år.

Og det er ikke kun i år, området har været særligt hårdt ramt. I 2017 lå Nyropsgade, Vester Søgade og Staunings Plads også på Københavns Politis lidet attraktive top 10-liste.

Antallet af anmeldelser er dog steget alle tre steder fra 2017 til 2018 med Staunings Plads som den mest uheldige højdespringer: Antallet af anmeldelser er her vokset fra 24 hele sidste år til 36 i år.

Se også: Se listen: Luksus og plads hitter hos danske leasingbilister

Mange gengangere
I 2017 sad Nørre Voldgade på førstepladsen med 105 anmeldelser af tyveri og indbrud i biler. I år er det indtil videre blevet til 'blot' 25 anmeldelser, hvilket sender gaden ned på en 6. plads.

Politiets opgørelse viser, at det generelt er de samme gader, tyvene går efter, og at især centrum er hårdt ramt. 7 ud af de 10 strækninger er således gengangere fra sidste år, og seks ligger i indre by.

Københavns Politi har i år modtaget 2312 anmeldelser om tyveri eller indbrud i biler, og året er dermed endnu ikke på niveau med 2017, hvor tallet endte på 2760.

Se også: Italiens antiterrorkorps opgraderer: Så vild er den nye patruljevogn

48 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen