Tyve stjal bil i tomgang: Overså en vigtig ting i kabinen

Politiet kunne hurtigt finde de to tyve, der stjal en bil i tomgang

Tyvene var hurtige til at stjæle en bil i tomgang i Maribo, men desværre var politiet næsten lige så hurtige til at finde dem igen. Arkivfoto: Mads Winther/Ritzau Scanpix
Tyvene var hurtige til at stjæle en bil i tomgang i Maribo, men desværre var politiet næsten lige så hurtige til at finde dem igen. Arkivfoto: Mads Winther/Ritzau Scanpix
Følg Biler

En kvinde fra Maribo kom mandag morgen tilbage til en tom parkeringsplads, hvor hendes bil et øjeblik tidligere havde stået parkeret i tomgang.

Hun havde forladt bilen for at ordne et ærinde, og inden hun nåede tilbage, havde to tyve på henholdsvis 44 og 58 år set deres snit til at hoppe ind i bilen og køre væk.

Det skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Hver tredje dansker: Helt okay at svindle med denne forsikring

Tyv var påvirket af amfetamin
Desværre for tyvene overså de i farten, at kvindens mobiltelefon lå i bilen. Den kunne spores, og politiet kunne derfor hurtigt finde både bilen og de to tyve.

Kvinden skulle derfor ikke undvære sin bil i mere end et par timer, før politiet fik den stoppet i Nørreballe, cirka syv kilometer uden for Maribo.

Begge tyve, der er fra henholdsvis Nakskov og Maribo, blev herefter anholdt og sigtet for biltyveri. Den 44-årige, der kørte bilen, havde desuden amfetamin på sig, og han blev derfor også sigtet for at bryde loven om euforiserende stoffer og for at køre i påvirket tilstand.

Forsikringen dækker ikke
Mobiltelefonen endte desuden med at redde mere end bare bilen. Normalt dækker forsikringen nemlig ikke, hvis man får bilen stjålet, mens den står i tomgang.

Hos forsikringsselskaberne svarer det til at efterlade nøglerne i bilen, og generelt anses det for at være et udtryk for grov uagtsomhed. Tyveriet kunne derfor i sidste ende have kostet kvinden dyrt.

Ekstra Bladet har dagen igennem uden held forsøgt at få en kommentar fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Bilejer fik nok: Smadrede ruden på bilen for at komme ind til biltyv

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+