Uforsikrede biler koster millioner hvert år - du betaler regningen

Nu skal det være slut med, at regningen for uforsikrede biler sendes til bilejere, som faktisk betaler deres forsikring

Når et uforsikret køretøj forvolder skade, falder regningen tilbage på dem, som har betalt for deres lovpligtige ansvarsforsikring, men den lov skal kigges efter i sømmene. Foto: Colourbox
Når et uforsikret køretøj forvolder skade, falder regningen tilbage på dem, som har betalt for deres lovpligtige ansvarsforsikring, men den lov skal kigges efter i sømmene. Foto: Colourbox

Hvert år koster det bilejere, som har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring, 73 millioner kroner at betale for de skader, som forvoldes af uforsikrede motorkøretøjer.

Regningen for de skader, som uforsikrede motorkøretøjer forvolder, betales via forsikringspræmien, og det vil altså sige, at det er dig og alle de andre bilejere, som har ansvarsforsikring på bilen, der i sidste ende må hoste op med betalingen.

Men nu skal det være slut.

Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister, vil nu med transportordførerne fra V, K og O på opfordring fra Forsikring og Pension, forsikringsselskabernes brancheorganisation, foreslå en lovændring af færdselsloven.

En lovændring, som fremover skal gøre det muligt for Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) at opkræve såkaldte dagbøder af ejerne af uforsikrede motorkøretøjer.

- Det er ikke rimeligt, at de borgere, som har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring via forsikringspræmien kommer til at betale for de skader, der forvoldes af uforsikrede køretøjer. Derfor kommer vi nu med et lovforslag, som forhåbentlig kan hjælpe med til, at den sidste lille procentdel også får tegnet den lovpligtige forsikring, siger Ole Birk Olesen i en pressemeddelse.

Normalt forbinder vi bambus med de søde pandaer, men nu kan det altså rykke i din bil, hvis det står til Ford. Foto: Colourbox Biler Hmm, hvad? Ford pønser på at putte eksotisk materiale i din bil

Efter udenlandsk forbillede
Konkret er forslaget bygget på et forbillede fra den svenske og finske model, hvor uforsikrede køretøjer pålægges en dagsbøde på 150 kr. pr. dag, køretøjet ikke er forsikret.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vil nu gå i gang med at forberede lovforslaget, hvorefter det skal fremsættes i Folketinget.

I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring på et motorkøretøj, mens kaskoforsikringen er valgfri.

En ansvarsforsikring dækker de skader, som du påfører andre personer, deres ejendele eller køretøj med dit motorkøretøj. Med andre ord vil det sige, at den dækker reparationen af den bil, som du har skadet, samt dækning af eventuelle personskader på passagerer i alle biler.

Forsikringen dækker altså ikke skader på dig selv som fører eller din egen bil.

De skal nok lige have vasket deres nye gulv, efter de har optaget filmen. Foto: Aston Martin Biler Dansk racerstjerne i smuk Aston Martin-film