Uhyggeligt sammenstød: Politi deler skrækvideo for at advare trafikanter

I videoen ender en bilist i den forkerte vognbane, og det går hårdt ud over en modkørende motorcyklist

(ADVARSEL: VOLDSOMME BILLEDER) I videoen her kan man se, hvor galt det går, da en Subaru-ejer ender i den forkerte vognbane. Video: South Yorkshire Police

Politimyndigheden i nordengelske South Yorkshire har offentliggjort en skræmmende såkaldt dash-cam optagelse fra en ulykke med det formål at advare andre trafikanter.

Det skriver BBC.

I videoen, som du kan se over artiklen, kommer en 41-årig bilist kørende i sin Subaru på en øde landevej med en fart på cirka 110 km/t, da bilisten i et venstresving ikke formår at holde bilen i venstre vognbane, som man skal i England.

I stedet ender bilisten i modsatte vognbane, hvor en motorcyklist kommer kørende direkte imod fronten af bilen uden chance for at undvige.

Biler Vanvidsbilist indrømmer: - Jeg var en idiot

Overlevede mirakluøst
Videoen viser, hvordan bilisten kører frontalt ind i motorcyklisten, som bliver slynget af motorcyklisten og sendt hen over bilen.

Motorcyklisten slipper på mirakuløs vis ulykken med livet i behold, men brækkede ryggen, håndleddet og brystbenet.

Ifølge politiet blev den 35-årige motorcyklist reddet af det beskyttelsesudstyr, han bar. Det inkluderede blandt andet en dragt med indbygget airbag.

 

- Brug udstyr
South Yorkshire Police oplyser, at de med tilladelse fra motorcyklisten deler videoen for at minde motorcyklister om at bruge det rigtige sikkerhedsudstyr.

- Du kører måske på en sikker måde, men det betyder ikke, at alle andre også gør, siger Phil Carson, politibetjent ved South Yorkshire Police, ifølge BBC.

- Sørg for, at du bruger det rigtige udstyr. Det koster måske meget, men uden det kan dit liv være i fare, siger han.

Ved Sheffield Crown Court indrømmede bilisten at have forårsaget alvorlig personskade ved farlig kørsel. Han blev idømt en fængselsstraf på 16 måneder og et treårigt kørselsforbud.

Tryg Forsikring oplever angiveligt en stigning i antallet af danske bilister, der har et dashcam i forruden. Foto: Colourbox Biler Et lille kamera kan frikende dig for ansvaret ved trafikuheld

 

96 kommentarer
Vis kommentarer