Undersøgelse: De ældste i søskendeflokken er de dårligste bilister

Storesøskende er de mest egoistiske og farlige chauffører, viser undersøgelse

De ældste i søskendeflokken har blandt andet en større tendens til at lægge makeup, mens de kører bil. Foto: Colourbox
De ældste i søskendeflokken har blandt andet en større tendens til at lægge makeup, mens de kører bil. Foto: Colourbox

Det kan godt være, forskningen viser, at den ældste i en søskendeflok er den klogeste.

Men nu overdrages håne-retten altså til de yngste søskende, for en ny undersøgelse peger på, at storesøster og storebror har en tendens til at være de værste bilister i søskendeflokken.

Ifølge undersøgelsen, som er foretaget blandt 1395 bilister af forsikringsselskabet Privilege, har storesøskende både en større tendens til at køre for hurtigt, til at få bøder og til at være involveret i trafikulykker. Det skriver britiske Metro.

Nærmere bestemt viste det sig, at 89 procent af de ældste søskende, der deltog i undersøgelsen, en forkærlighed for at for hårdt på speederen, 47 procent af dem kan finde på skære andre bilister af og dermed være til gene i trafikken, og 46 procent kan finde på at køre midt på vejen.

Enebarnet er bedst
Desuden indrømmer 30 procent af de ældre søskende, at de nogle gange lægger makeup bag rettet, og 30 procent kan finde på at bruge mobilen under kørslen.

Alt i alt er de ældste søskende oftere end de mellemste og de yngste involveret i både små og store uheld i trafikken.

Og selvom enebørn måske ofte får at vide, at de er mere egoistiske end folk, der er vokset op i en søskendeflok, gælder det i hvert fald ikke i trafikken, hvis man skal tro Privilege-undersøgelsen.

Den viser nemlig, enebørn er de mest hensynsfulde i trafikken, og altså er mindst tilbøjelige til både at skære andre af og at køre i midten af vejen.

Men bestod du ikke køreprøven første gang? Så er der noget, der tyder på, at du er klog.