USA's største: Eksplosion rammer vild Porsche-samling

En tragisk gaseksplosion har fået garagetaget til at falde sammen over en samling af klassiske Porsche-modeller

Ingram-samlingen bestod i 2015 af 80 biler. Det er uvist, hvor stor samlingen er i dag, og hvor mange biler, der er gået til i eksplosionen. Foto: Porsche
Ingram-samlingen bestod i 2015 af 80 biler. Det er uvist, hvor stor samlingen er i dag, og hvor mange biler, der er gået til i eksplosionen. Foto: Porsche

En person er død og 15 såret, efter at en større gaseksplosion onsdag har ramt byen Dunham, North Carolina.

Eksplosionen er gået hårdt ud over to bygninger, hvoraf den ene er hjemsted for rigmanden Bob Ingrams samling af klassiske Porsche-modeller. Ifølge mediet The Drive er det den største samling i USA med over 80 sjældne biler, og Porsche selv har tilbage i 2015 bragt en omtale af den på sin hjemmeside.

- Det er en åndeløst spændende rejse gennem bildesignets historie, der favner fra 918 Spyder og tilbage til den tredje ældste 356-model, der stadig eksisterer, skriver bilproducenten blandt andet.

Også mediet Bloomberg har tidligere skrevet, at samlingen 'sandsynligvis er verdens mest eftertragtede samling af Porsche-modeller under et tag'.

Nu frygtes en stor del af samlingen imidlertid at være ødelagt. Selv om eksplosionen er gået hårdest ud over den tilstødende bygning, så er garagetaget faldet ned over de mange biler.

TV-stationen Spectrum News har lagt en videooptagelse fra ulykken på Twitter, hvor man kan se samlingen gennem det ødelagte tag.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

En skinnende guld-udgave af denne bil blev for meget for det tyske politi i Hamborg i weekenden. Så de klippede pladerne. Foto: PR Biler Skinnende guld-Lamborghini blev for meget for politiet: Klippede pladerne

Mange evakueret
Den lokale TV-station ABC 11 har forsøgt at få en kommentar fra Bob Ingram, men han har indtil videre afvist at kommentere på ulykken.

Ifølge The Drive skete eksplosionen kort efter, at et hold byggearbejdere ramte en gasledning i området. Byens brandvæsen havde dog stadig tid til at evakuere en række bygninger, før eksplosionen ramte.

At dømme efter dødsfaldet og de mange tilskadekomne nåede redningspersonalet dog ikke at få alle væk. Om nogen er kommet til skade i garagen, vides endnu ikke.

Samlingen var ikke åben for offentligheden, men ifølge tv-stationen ABC 11 kunne Porsche-kunder hos en nærliggende forhandler få lov at hente deres nye sportsvogn i Ingrams garage.

Det er sandsynligvis lidt sjovere at samle biler hos den tyske sportsvognsproducent Porsche i denne måned. Lønnen er i hvert fald ekstra god. Foto: Porsche Biler Gyldne tider: 25.000 Porsche-ansatte får kanonhøj bonus

17 kommentarer
Vis kommentarer