Utrolig autopilot: Ser uheldet før det sker

Autopiloten klodser bremsen hurtigere end føreren kan nå at reagere, og forhindrer dermed et uheld

Se autopiloten forudse ulykken her.
Følg Biler

Tesla-grundlægger Elon Musk har bebudet at en bil fra hans firma inden 2018 vil køre tværs over USA med selvkørende teknologi, og kørevideoen herover giver et godt fingerpeg om, at den ambition nok ikke er helt urealistisk.

Videoen er optaget på en motorvej i Holland, og viser hvordan Teslas førerløse teknologi ser et uheld under opsejling og reagerer ved at bremse i tide, længe før bilens passagerer opfatter hvad der er ved at ske, oplyser den hollandske elbil-entusiant Hans Noordsij på Twitter ifølge Daily Mail.

Nu er biler uden chauffør på vej til de danske gader

'Ingen kunne have forudset uheldet, men det gjorde radaren, og den handlede ved at nødbremse. Det forhindrede hvad der kunne have været et meget større uheld', skriver Hans Noordij. Ifølge ham kom ingen til skade ved uheldet.

Bilen er angiveligt udstyret med den køreassisterende teknologi Tesla Autopilot, som ved hjælp af blandt andet otte kameraer, 12 sensorer samt en radar blandt andet  hjælper bilens fører med at forudse og undgå trafikuheld.

I videoen kan det høres hvordan autopiloten udsender en bip-lyd. Det lyder umiddelbart som en teknisk fejl, men et øjeblik senere sker uheldet, som teknologien altså havde forudset.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+