'Vanvidsbilist' slap fra politiets fotovogn med 143 km/t

Hver ottende bilist, der i går kørte forbi en fotovogn ved Vejen, brød færdselsloven. Den største fartsynder slipper dog med skrækken

Bilisten kørte mere end dobbelt så hurtigt som tilladt på Esbjergvej. Arkivfoto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Bilisten kørte mere end dobbelt så hurtigt som tilladt på Esbjergvej. Arkivfoto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Blot et stenkast fra Esbjergvej, hvor politiets fotovogn stod parkeret i går, må man køre 130 km/t.

Den lange, lige landevej løber parallelt med Motorvej E20 fra Vejen til Holsted, men hastighedsgrænserne på de to sønderjyske asfaltstriber er vidt forskellige. På Esbjergvej rammer man allerede hastighedsgrænsen ved 60 km/t., men det stoppede ikke en lang række bilister fra torsdag at vælge landevejen til at komme hurtigst muligt fremad.

51 bilister eller rundt regnet hver ottende, der passerede fotovognen, kan således se frem til et girokort fra Syd- og Sønderjyllands Politi i deres e-Boksen.

10 brød hastighedsgrænsen i så graverende grad, at de får et klip i kørekortet, mens yderligere én bilist kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet for at køre 102 km/t.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Britisk elbil kåret til Årets Bil i Tyskland

Slipper for straf
Bilisten, der kørte 102 km/t., var dog ikke den største fartsynder, der torsdag forvekslede landevej med motorvej. En anden bilist var helt oppe på 143 km/t., da han passerede fotovognen - men selv om det under normale omstændigheder ville give en ubetinget frakendelse af kørekortet, slipper vedkommende med skrækken.

Bilisten kørte nemlig i den modsatte retning, væk fra fotovognen. Selv om ATK-systemet i fotovognen registrerede bilens hastighed, så kan der derfor ikke inddrives en bøde.

- Kære bilist som netop har passeret ATK vognen i Vejen Kommune med 143 km/t. i en 60 zone ... Du slap muligvis for en bøde, klip og frakendelse .... men med den hastighed sætter du både dit og andres liv på spil ... SÆNK NU FARTEN, skrev Syd- og Sønderjyllands Politi umiddelbart efter hændelsen på Twitter.

Politiet har en lang række fokusstrækninger, hvor det hyppigt holder øje med blandt andet hastighed, men Esbjergvej er ikke en af dem. Her er Syd- og Sønderjyllands Politi i stedet blevet opfordret til at parkere fotovognen af en bekymret borger.

Om gårsdagens fartmåling betyder, at Esbjergvej i fremtiden skal være en fokusstrækning, er der endnu ikke taget stilling til, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra  politikredsen.

Efter bare 14 dage: Forhadt stærekasse smadret for anden gang

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde