Venstre vil lægge afgift på elbiler i 2016

Den nye skatteminister Karsten Lauritzen kan ikke finde pengene til at fortsætte en afgiftsfritagelse af elbiler i 2016

Den nye regering vil ikke fritage elbiler fra afgift i 2016. Det betyder, at de fleste elbiler nok vil blive usælgelige. (Foto: Anders Berner)
Den nye regering vil ikke fritage elbiler fra afgift i 2016. Det betyder, at de fleste elbiler nok vil blive usælgelige. (Foto: Anders Berner)

En ny regering, en ny skatteminister, en ny politik. Og skatteminister Karsten Lauritzen mener ikke, at man kan finde pengene til en fortsat afgiftsfritagelse af elbiler i 2016. Det forklarer han til Ing.dk.

– Et af de områder, hvor vi umiddelbart ikke har nye penge, er at fortsætte den nuværende model for afgiftsfritagelse for elbiler. Der er en politisk udfordring, som skal løses,« forklarer skatteministeren.

Bilnyheder Læserne: Afgifter på sikkerhed er urimelige

Den nu forhenværende skatteminister Benny Engelbrecht (S) stod i spidsen for et løfte om at forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler til og med 2016. Men det er altså ikke en mulighed hos den nye regering.

– Vi overtager den tidligere regerings regninger, men vi overtager ikke dens løfter. Vi ønsker at fremme elbiler i Danmark ligesom et bredt flertal på Christiansborg. Vi bliver bare nødt til at forholde os til, at området skal kunne finansieres.

Provenutab
Skatteministeriet har regnet på at forlænge elbilernes fritagelse, og det vil give staten et mindreprovenu på 450 mio. kr for 2016. Finansieringen ville den tidligere regering finde i forbindelse med forhandlingerne om finansloven for 2016.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

På EB Biler har vi skrevet en del om specielt Teslas luksuriøse Model S, som har fået på puklen for at være et smuthul til en dyr, veludstyret bil uden afgift. Men en undersøgelse lavet af Tesla selv blandt ejere viser, at ejerne aldrig ville have købt en tilsvarende bil til omkring to millioner kr.  med afgift. Det forklarer Søren Jakobsen, chefkonsulent i Dansk Elbil Alliance.

Ny Tesla eller gammel oser, det er spørgsmålet Bilnyheder Er Tesla-ejere idealister eller nogle rige svin?

– 67 procent af Teslas kunder svarer, at de ville have købt en billigere bil, hvis de ikke havde købt en Tesla model S. Staten taber derfor mindre end 310.000 kr. pr. model S, der sælges, og ikke 1,2 mio. kr. som nogle påstår, siger Søren Jakobsen.

Karsten Lauritzen er ikke klar til at forklare, hvad der skal ske med området, før vi er kommet på den anden side af sommerferien.

– Det vil vise sig i løbet af efteråret, hvilken model vi finder. I første omgang beder jeg om tid til at læse op på området og tage nogle drøftelser med Folketingets partier, forklarer skatteministeren til ing.dk.

81 kommentarer
Vis kommentarer