Verdens rigeste kan snart vælte sig i mudder: Får selvsikkert navn

Rolls-Royce har opkaldt deres nye, gigantiske SUV efter Cullinan-diamanten. Bilen smider camouflagen og får debut senere i år

Rolls-Royce er snart klar med et luksuriøst alternativ til rigmanden, der tager jordvejen hjem. Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce er snart klar med et luksuriøst alternativ til rigmanden, der tager jordvejen hjem. Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce har med med deres kommende model sat fire hjul under verdens største diamant. Det må nødvendigvis være forventningen, efter det britiske adelsmærke har offentliggjort, at den nye SUV skal hedde Cullinan.

Samme navn, som i 1905 blev givet til en ganske særlig diamant på over 600 gram og 3106 karat, der hverken før eller siden er fundet større.

I hvert fald ind til nu. Hvor meget den nye Cullinan præcist kommer til at veje, vides ikke, men bilen bliver uden tvivl tung. Den "mindre" Phantom vejer allerede over 2,5 ton.

Biler som BMW 5-serie og VW Golf VR6 bliver snart mange penge værd, spår folkene bag London Classic Car Show. Arkivfoto: BMW Biler Kører du i en kommende klassiker: Eksperter udpeger 10 almindelige biler, der snart stiger i værdi

Cullinan er Rolls-Royce' svar på den stigende efterspørgsel efter luksuriøse SUV-moddeller, som blandt andet Porsche, Lamborghini og Bentley også tilbyder. Rolls-Royce kalder dog ikke selv Cullinan for en SUV, men rettere en bil "med høje sider".

Den store Rolls-Royce får samme nyudviklede platform som Phantom. Foto: Rolls-Royce
Den store Rolls-Royce får samme nyudviklede platform som Phantom. Foto: Rolls-Royce
 

På et niveau over alle andre
Er man særligt godt opdateret, er navnet Cullinan måske ikke så overraskende. Hele projektet omkring udviklingen af bilen har tidligere båret samme navn. Men det er først nu, bilen får sit officielle navn.

Bilen får debut på et endnu ikke offentliggjort tidspunkt i år.

- Det er det mest passende navn for vores ekstraordinære nye produkt. Præcis som Cullinan-diamanten, den største fejlfri diamant nogensinde fundet, dukker den (bilen, red.) op, når den er perfekt, og befinder sig på et niveau over alle andre, siger Torsten Müller-Ötvös, administrerende direktør for Rolls-Royce.

Den store Rolls-Royce har været tre år undervejs og er i mellemtiden blevet testet i alle tænkelige typer terræn lige fra Afrikas tørre ørken, over det skotske højland og til den arktiske cirkel.

Bilen deler en stor del af sin teknik – og dermed blandt andet en helt nyudviklet platform - med Rolls-Royce Phantom.

Luksusbilerne er blevet illegalt importeret til Filippinerne. Biler Skattesnydere får smadret deres luksusbiler af en bulldozer

31 kommentarer
Vis kommentarer