Vi går glip af ny bil: Opel foretrækker Norge før Danmark

Hvis du går og drømmer om Opels Ampera-e, så kan du godt regne med at skulle vente lidt endnu

Ampera-e lokker med en rækkevidde på 500 kilometer. Foto: PR
Ampera-e lokker med en rækkevidde på 500 kilometer. Foto: PR

Opels Ampera-e har længe været spået til at være en af de helt store elbilsucceser i form af en hæderlig pris og en lovet rækkevidde på 500 kilometer - og nu kommer den endelig til Europa.

Nordmændene kommer først til at få den nye bil, og de elbilsglade nordmænd har da også allerede taget godt for sig. Men i Danmark ser det ud til, at vi kommer til at vente et stykke tid endnu, før vi kan få fingrene i den nye model.

Se også: Nordmændenes skyld vi må vente på nye biler

Vi går nemlig glip af den første bølge af Ampera-e'er, fordi produktionen ikke kan foregå hurtigt nok til at nå samtlige europæiske lande i første omgang. Det er de lande med en ambitiøs elbilspolitik, der først og fremmest er blevet prioriteret.

Ambition om at gå forrest
- Vi har taget en beslutning om at starte med en delvis introduktion, hvor vi starter i de lande, der allerede har en form for elbilsinfrastruktur eller lande, der har vist ambitioner om at gå forrest i forhold til elbiler, fortæller Peter Christian Küspert, der er vicepræsident for Opels salsafdeling i en pressemeddelelse.

Udover Norge står Tyskland, Holland, Frankrig og Schweitz næst i køen til at få bilen leveret.

Se også: Voldsom stigning: Ny biltype stormer frem

Norge elsker elbiler
At nordmændene er de første til at få fingre i den meget hypede elbil kommer ikke som en overraskelse for mange. Der er næsten 100.000 elbiler på de norske veje på nuværende tidspunkt, hvilket i høj grad kan skyldes, at der endnu ikke er lagt afgifter på elbilerne.

Se også: Er du enig? To ud af tre danskere vil fjerne afgifterne på elbiler

Allerede i 2015 stod elbilerne for 22 procent af alle nyindregistrerede biler i landet, og i enkelte områder er det tal helt oppe over 30 procent. Det giver nordmændene en verdensrekord.

Men selv om Opel altså ikke har vurderet, at Danmark er blandt de lande, der kan gå forrest i udviklingen af elbiler, så kan det stadig lade sig gøre.

- Vi er fleksible og vil være i stand til at tilføje nye lande eller ændre rækkefølgen, hvis et land bliver mere attraktive, for eksempel på grund af ny politik, forklarer Peter Christian Küspert.

Vi kan tidligt vente os bilen i slutningen af 2017 eller i løbet af 2018, hvor Opel forventer at den vil være tilgængelig i det meste af Europa.

Se også: Har du styr på reglerne? Sådan undgår du en parkeringsbøde

30 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere