Vi kan få et nyt parkeringsklagenævn: Hvad betyder det for dig?

Danskerne kan få et klagenævn, de kan gå til, hvis de mener, de har fået en urimelig p-afgift

Det er irriterende at få en p-afgift. Især hvis man ikke skule have haft den. Foto: Polfoto/Kristian Linnemann
Det er irriterende at få en p-afgift. Især hvis man ikke skule have haft den. Foto: Polfoto/Kristian Linnemann

Har du stået med en irriterende p-bøde, som du ikke har kunne forstå - og som du har haft problemer med at klage over, så er der gode nyheder på vej til dag.

For transportminister Ole Birk Olesen har sendt et lovforslag i høring, der skal pålægge private parkeringsselskaber at oprette et uvildigt klagenævn.

For lige nu er man nemlig nødt til at gå rettens vej, hvis man får en parkeringsafgift af et privat selskab, som man mener er uretfærdig.

- Det er omkostningsfuldt og uoverskueligt og afholder mange fra at klage, udtalte Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

Men hvad betyder det egentlig for dig, hvis lovforslaget går igennem? Det har FDM kigget nærmere på.

Se også: Skrabede ruden forkert og mistede kørekortet: Her er reglerne

Det bliver billigere
FDM betragter lovforslaget som en sejr, da de dagligt får henvendelser fra bilister, der mener, at de har fået en urimelig p-afgift, som selskabet ikke vil ændre. Det er sjældent muligt at få den igennem forbrugerklagenævnet, da den for det meste ikke har en værdi på over 1000 kroner.

Samtidigt er alternativet at slæbe selskabet i retten, men det er risikabelt, da man kan ende med at skulle betale sagsomkostningerne, hvis man taber. Omkostningerne kan let ende på meget mere end selve afgiften.

Derfor mener FDM, at det er godt for retssikkerheden, at der kommer et uvildigt klagenævn, der skal gøre det muligt for forbrugerne at komme igennem klagejunglen.

- At det bliver lettere at klage over en p-afgift betyder med al sandsynlighed, at flere bilister vil gå videre med en sag. Ankenævnet vil dermed hurtigt få skabt en retspraksis på området, som andre sager vil blive afgjort efter. Dem bliver parkeringsselskaberne nødt til at rette sig efter, og man kommer de urimelige og uretmæssige p-afgifter til livs, siger Dennis Lande, der er juridisk konsulent i FDM til fdm.dk

Se også: Mere ekstreme end nordmændene: Her vil de fjerne alle biler

58 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere