Vi stoler ikke på mekanikeren: Så mange har følt sig snydt

Mange danskere stoler ikke på deres mekaniker, og hver sjette kvinde har sågar følt sig diskrimineret, viser en ny rundspørge

Det kan sommetider være svært at vurdere, om man får en god pris eller ej, når mekanikere giver et pristilbud. Foto: Colourbox
Det kan sommetider være svært at vurdere, om man får en god pris eller ej, når mekanikere giver et pristilbud. Foto: Colourbox
Følg Biler

'Jeg fandt lige lidt ekstra, da jeg gennemgik bilen', er en klassisk indledning på nattens første mareridt for en bilejer med nøglerne til en ældre vogn på sengebordet.

Hvis man ikke har den store kendskab til, hvad der egentlig foregår under motorhjelmen, er man i mange tilfælde prisgivet, når mekanikeren fremlægger sin vurdering. Og det er muligvis en medvirkende årsag til, at næsten halvdelen af danske bilister føler, at de er blevet snydt hos mekanikeren.

Det viser en ny rundspørge, som analyseinstituttet Yougov har lavet for sammenligningstjenesten Samlino.dk blandt 848 danske bilister, der har prøvet at have kontakt til en mekaniker.

Vi stoler ikke på mekanikeren
Hele 44 procent af de adspurgte svarer i rundspørgen, at de på et tidspunkt har følt sig snydt af deres mekaniker. Og godt hver femte mener, det endda er sket flere gange.

Til mekanikernes forsvar er der dog stadig en større del af det samlede antal respondenter - 47 procent - der aldrig har følt sig snydt, mens 8 procent har svaret 'ved ikke'.

Nøjes man til gengæld med at spørge respondenterne mellem 30 og 49 år, så har flertallet oplevet at føle sig snydt - og for dem mellem 40 og 49 er det mere end hver anden.

Mekanikere kan heller ikke løbe fra, at de generelt har lav troværdighed i danskernes øjne. I en undersøgelse, som Radius Kommunikation lavede blandt 2003 danskere tilbage i 2016, indtog de en 15. plads ud af 20 faggrupper.

Det er ganske vist højere end journalister og bilforhandlere, men lavere end eksempelvis håndværkere og landmænd.

Hvilken bil er årets bedste brugtkøb? Fem favoritter kæmper om sejren

Hår på brystet hjælper ikke
Der er ikke nævneværdig forskel på svarene fra mandlige og kvindelige respondenter, når Yougov spørger dem, om de har følt sig snydt. Men det kommer der til gengæld, når de bliver spurgt, om de nogensinde har følt sig behandlet bedre eller dårligere på grund af deres køn.

Det viser sig, at knap hver sjette kvindelige respondent mener, hun har fået en hårdere medfart, fordi hun er kvinde. Til sammenligning svarer kun 4 procent af mændene, at de har fået en dårligere behandling.

Det er dog ikke, fordi hår på brystet og vigende hårgrænse har gjort noget godt på den front.

Bare 3 procent mener, de har haft en mere positiv oplevelse, fordi de er mænd, mens tallet ifølge rundspørgen er dobbelt så højt for kvinder.

Stor japansk bilproducent indrømmer omsiggribende snyd: Vi beklager

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby