Vi trodser grænsekontrollen: Trafikken til Sverige slår rekorder

Flere vælger at tage bilen til Sverige

Øresundsbroen slår rekorder. Foto: Sund og Bælt
Øresundsbroen slår rekorder. Foto: Sund og Bælt

Grænsekontrollen mellem Sverige og Danmark har været et af de mest omdiskuterede emner, siden at den kom til i slutningen af 2015. Men det har tilsyneladende ikke skræmt danskerne fra at besøge vores naboer mod øst.

I løbet af 2016 passede hele 7.424.000 køretøjer broen, hvilket er det højeste antal biler i hele Øresundsbroens historie. Den tidligere rekord var fra 2009 med 7.104.000 biler.

- Både svenskerne og danskerne kører mere over broen i fritiden. Den seneste tid har den lave svenske krone gjort Sverige billigere for danskere. Mange danskere valgte at køre over broen og juleshoppe i Sverige, siger Fredrik Jenfjord, der er salgs- og markedsdirektør hos Øresundsbro Konsortiet.

Han mener ikke, at det kan udelukkes, at flere tager bilen, fordi grænsekontrollen har gjort togturen til vores svenske naboer upraktisk.

Se også: Vi går glip af ny bil: Opel foretrækker Norge før Danmark

Fritidstrafikken topper
Det høje tal betyder dog ikke, at flere danskere er flyttet til Sverige eller omvendt. Det er i stedet den såkaldte fritidstrafik, der er dominerende. Fra den 23. december til 26. december kørte 49.814 biler over Øresundsbroen. Det er en forøgelse på seks procent i forhold til samme periode sidste år.

Her mener de også, at flere har valgt at tage bilen, i stedet for at stå i kø til paskontrollen i lufthavnen eller på Københavns Hovedbanegård.

Samtdigt har man også kunne mærke effekterne af grænsekontrollen i kategorierne pendling og business.

Udover den store årsrekord, så har Øresundsbroen slået flere rekorder i år. Blandt andet rekorden for flest biler på et døgn. Det skete den 30. juli, hvor 31.483 biler krydsede broen.

Se også: Beskyt dit budget: Her er de dyreste bilreparationer

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere