Video viser taxachaufførs vilde manøvre for at undgå ulykke: - Det er dybt forkasteligt

Nu takker han sin vognmand for at sende ham på kørekursus

Videoen fra kamerat i Henrik Ørbæks taxa viser, hvor tæt det var på at gå galt. Video: Haslev Taxi

Tirsdag formiddag omkring kl. 11 er et tidspunkt, som den 53-årig taxachauffør Henrik Kazzia Ørbæk sent kommer til at glemme.

Her kom han kørende på Faxevej i Faxe med omkring 80 kilometer i timen i sin tre måneder gamle taxa, da han pludselig oplevede noget, som han med egne ord 'kun har oplevet to eller tre gange af den grove karakter' i sine knap 25 år som taxachauffør.

Som du kan se i videoklippet over artiklen, som stammer fra et dashcam i Henrik Ørbæks taxa, er det kun hans hurtige reaktionsevne, der gør, at han ikke brager sammen med en bilist, der kommer kørende i hans vognbane i modsatte retning.

- Jeg er glad for, at jeg har en vognmand, der går op i, at jeg har de bedst mulige kompetencer som chauffør. Det er ikke alle vognmænd, der gør det i taxabranchen, siger Henrik Ørbæk til Ekstra Bladet.

- For halvanden måneds tid siden var jeg på køreteknisk anlæg til udvidet køreteknisk kursus, hvor jeg lærte min bil at kende. Jeg er helt sikker på, at det er en af grundene til, at jeg kunne reagere så hurtigt, fortæller Henrik Ørbæk.

Sker ofte
Som man kan se i videoen, er det særdeles tæt på at gå galt, da bilen, der kommer i modsatte retning, trækker ud i det spor, hvor Henrik Ørbæk kører, for at overhale blandt andet en traktor.

Henrik Ørbæk har kun oplevet så slemme tilfælde i trafikken et par gange, men det er til gengæld ikke usædvanligt, at der opstår farlige situationer, når trafikanter skal overhale traktorer eller andre langsomt kørende køretøjer som i videoen, fortæller han.

- Det er ikke unormalt i høsttiden, at folk overhaler totalt hasarderet. Jeg synes, det er dybt forkasteligt. Folk er vant til at køre 80 kilometer i timen, og hvis ikke de mener, at en traktor trækker hurtigt nok ind, laver de farlige overhalinger. Folk har for travlt, siger Henrik Ørbæk.

Selv om han ikke har oplevet situationer som den i videoen ret ofte, gik han ikke i panik.

- Jeg trak vejret meget, meget dybt bagefter. Jeg valgte at køre videre, fordi jeg var 100 procent sikker på, hvad jeg selv lavede i situationen, så jeg var egentlig ikke på den måde rystet. Jeg var bare chokeret over, hvad klovnen lavede, siger Henrik Ørbæk til Ekstra Bladet.

Han håber, at videoen kan være med til at sætte fokus på, at folk skal køre med mere omtanke.

-  Hvis folk bare ville tænke sig bedre om, når de kører, ville det gøre en kæmpe forskel, siger han.

Se også: Skatteborgerne betaler regningen: Dårligt vejarbejde koster millioner

Slemt i høstsæsonen
Henrik Ørbæk kører taxa for Haslev Taxi. Hans vognmand Kenneth Hansen bakker sin chauffør op i, at bilister ofte træffer dårlige beslutninger i denne tid.

- Folk mister tålmodigheden og besindelsen og laver de her ting. Det er særlig slemt i høstsæsonen og roesæsonen i november, hvor der er mange landbrugsmaskiner på vejene, siger Kenneth Hansen til Ekstra Bladet.

I taxafirmaet kører alle biler med dashcam ligesom i Henrik Ørbæks bil.

- Det er nemmere i situationer som disse at bevise, hvad der er sket, og så er det også en fordel rent forsikringsmæssigt, når vi har videomateriale, siger Kenneth Hansen.

Se også: Motorvej blev udvidet for en milliard: Bilister sparer ét minut

157 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere