Vidste du det? Derfor skal du altid bakke ind i p-båsen

Især om vinteren er det en god idé

Det kan især om vinteren være en god idé at bakke ind i en p-bås. Det formindsker nemlig risikoen for skader. Foto: Colourbox
Det kan især om vinteren være en god idé at bakke ind i en p-bås. Det formindsker nemlig risikoen for skader. Foto: Colourbox

Mange bilister oplever det som en risikabel manøvre at bakke ind i p-båsen, når de ankommer til en parkeringsplads.

Men en ny opgørelse fra leasingselskabet ALD Automotive viser, at risikoen for en p-skade er langt mindre, når man bakker ind, end hvis man bakker ud.

For to år siden begyndte ALD at instruere sine kunder i at parkere baglæns, og siden er antallet af parkeringsskader faldet med 35 procent. Det viser en gennemgang af skader blandt ALDs 12.000 forsikringstagere.

- Når vi skal ud fra en parkeringsplads, har vi ofte travlt med at komme af sted. Her kan det hurtigt gå galt, når man kun har bagrude og spejle til at få øje på fodgængere, cyklister og andre bilister. Det er meget lettere at orientere sig gennem forruden, siger Birgitte Skaarup, der er forsikringschef i ALD Automotive.

Se også: Regner du med mild vinter? Derfor må du ikke droppe vinterdækkene

Dug, sne og is øger risikoen
Problemet bliver endnu større om vinteren, hvor duggede og tilfrosne ruder i en kold bil forhindrer et optimalt udsyn.

Derfor er det især nu, at det er en god ide at bakke ind, mens bilen er varm, lyder rådene fra ALD.

- Når du ankommer til parkeringspladsen så udnyt, at bilens ruder og sidespejle som oftest er fri for dug, sne og is. Det besvær, du oplever ved at skulle bakke ind, er langt mindre, når bilen er varm, end hvis du skal bakke ud i en kold bil med dårligt udsyn, siger forsikringschef Birgitte Skaarup, ALD Automotive.

Statistikken viser også, at træning i baglæns parkering giver resultater. Det oplevede ALD’s egne medarbejdere, der blev sendt på systematisk bakketræning på et køreteknisk anlæg.

Resultatet er, at to tredjedele af medarbejdernes parkeringsskader er forsvundet. Derfor anbefaler Birgitte Skaarup også, at man selv øver sig i at bakke ind i p-båsen.

- Begynd med at finde et parkeringsområde med god plads og gå så i gang med at træne baglæns parkering. Helst inden de duggede ruder for alvor tager over, siger Birgitte Skaarup, ALD Automotive.

Havarikommissionen har tidligere fastslået, at bakning ud fra p-båse resulterer i mange ulykker med personskade og anbefaler derfor også, at man altid bakker ind i en p-bås og kører forlæns ud.

Kom godt i gang

- Træn baglæns parkering en dag, hvor du har lidt ekstra tid. Start, hvor der er nogle tomme pladser ved siden af hinanden, inden du prøver mellem andre biler

- Sænk eventuelt sidespejlene en anelse, så du bedre kan se de hvide striber og forenden af bilerne ved siden af.

- Lad dig ikke stresse af andre bilister på p-pladsen, når du bakker ind. De fleste forstår, at du er i gang med at spare dig selv og dine medtrafikanter for både skader og besvær.

Kilde: ALD Automotive

Se også: Glem prisen - dette er særligt vigtigt, når vi tanker bilen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen