Vigtig opfordring til bilister: - Lad være med dette

Ifølge politiet kan der opstå farlige situationer, hvis man gør det

Det er farligt, hvis man kører uhensigtsmæssigt, når man nærmer sig en fartkontrol, oplyser politiet. Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald/Ritzau Scanpix
Det er farligt, hvis man kører uhensigtsmæssigt, når man nærmer sig en fartkontrol, oplyser politiet. Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald/Ritzau Scanpix

Det er ikke sjovt at få en fartbøde, og derfor vælger mange bilister nok at passe særlig godt på, at de ikke kører for stærkt, hvis de opdager en af politiets fotovogne eller anden form for fartmåling.

Hos Sydjyllands Politi understreger de dog, at man som bilist skal undlade at overreagere i den slags situationer, fordi det kan være farligt.

Se også: Hver fjerde dansker kender en spritbilist: - Det er helt uacceptabelt

- Kære bilist. Hvis du nu skulle være midt i en overhaling af et andet køretøj, og du midt i overhalingen opdager vores ATK køretøj (typisk fotovogn, red.), så lad være med at afbryde overhalingen og trække ind bagved igen. Der opstår derved farlige situationer for dine medtrafikanter, skriver Sydjyllands Politi i twitter-opfordringen til bilister.

Artiklen fortsætter under opslaget ..

Ikke første gang
Det er langt fra første gang, at politiet kommer med den type opfordring i forbindelse med kørsel ved fotovogne.

Fænomenet kaldes kænguru-kørsel, og det opstår, når bilister bremser ned ved stærekasser og fotovogne for så at gasse op efterfølgende.

I en tidligere undersøgelse, som Ekstra Bladet har fortalt om, erkendte mere end hver fjerde danske bilist, at de kører kængurukørsel ved at bremse ned og gasse op i forbindelse med fartmålinger.

Se også: Politiet advarer mod farligt fænomen: Næsten hver tredje bilist indrømmer at gøre det

506 kommentarer
Vis kommentarer