Annonce:
Annonce:

Vil gøre smart transportmiddel lovligt

Der kan være nye regler på vej for folk, der kører skateboard - et lovforslag, der også skal ændre reglerne for Segways og andre motoriserede småkøretøjer, er sendt til høring

Selvom mange har set stort på reglerne, er det ikke tilladt at køre skateboard ret mange steder, men det kan et lovforslag måske ændre på. Foto: All Over Press
Selvom mange har set stort på reglerne, er det ikke tilladt at køre skateboard ret mange steder, men det kan et lovforslag måske ændre på. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Biler

Du har sikkert lagt mærke til Segway-dillen, som også finder sted i Danmark, hvor især de københavnske cykelstier er fyldt med karavaner af folk på det motordrevne transportmiddel, som dovne mennesker kan benytte sig af, når de ikke selv orker at bevæge benene.

Det motoriserede køretøj har i den grad vundet indpas i det danske bybillede, men det er ikke alle, der er lige begejstrede for at blive suset forbi, når de vandrer rundt i de danske gader og stræder.

Derfor har Bygnings- og Boligudvalget på vegne af Ole Birk Olesen (LA) sendt et lovforslag til høring, der blandt andet handler om at sidestille folk på Segways med cyklister. 

Det skriver Ingeniøren.

Lovforslaget om det nye motordrevne transportmiddel kan dog nu få konsekvenser for det gamle traditionelle rullebræt/skateboard, som man skal have en del flere benmuskler for at benytte.

Annonce:

Det noget ældre køretøj bliver nemlig også nævnt i lovforslaget, hvor der står, at det ikke længere skal betrages som noget kriminelt, når folk kører på skateboard i trafikken.

Borgere klager over turistdille: Storbyer vil forbyde Segways

Betragtes som gående
På nuværende tidspunkt er det nemlig stort set ulovligt for de rullebræt-kørende trafikanter af køre i offentligheden, skriver Ingeniøren, som har bladret lidt rundt i færdselsloven:

- Der må ikke på vej køres på rullebræt eller laves glide- eller kælkebaner. På vej bortset fra legegader må der ikke leges eller spilles bold til ulempe for færdslen, står der.

Og med vej menes der:

- Vej, gade, cykelsti, fortov, plads, bro, tunnel, passage, sti eller lignende, hvad enten den er offentlig eller privat.

Selvom lovgingen om skateboards nok ikke er blevet håndhævet i særlig høj grad herhjemme, så er det nok en meget god idé for skateboarderne, hvis der kommer ny lovgivning, for den vil altså gøre det gode, gamle rullebræt lovligt at bruge:

Annonce:

- Færdselslovens § 6, stk. 3, indeholder et forbud mod anvendelse af rullebræt (skateboard) på vej, hvilket betyder, at skateboards, uanset om de er motordrevne eller ej, er forbudt at anvende på størstedelen af færdselslovens anvendelsesområde.

- Lovforslaget ophæver samtidigt det gældende forbud mod anvendelse af rullebræt (skateboards) på færdselslovens område således, at kørsel på skateboards herefter sidestilles med kørsel med rulleskøjter, hvor føreren efter de gældende regler betragtes som gående, står der i forslaget.

Det nye lovforslag har været under udarbejdelse siden efteråret 2015, og hvis det får grønt lys, vil loven træde i kraft 1. januar 2018.

Nye regler eller ej - se hvor godt denne dreng behersker et skateboard (Video: Newsflare):

Bilgigant under beskydning: Sammenligner kvinder med brugte biler

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: