Annonce:
Annonce:

Vil ikke forstyrres! Rolls-Royce klar med 'verdens mest lydløse bil'

Mere end 130 kilo lydisolation sikrer, at de velhavende ejere af bilen vil blive transporteret rundt i absolut stilhed

Kom med ind i 'verdens mest lydløse bil'. Video: Rolls-Royce
Annonce:
Følg Biler

Torsdag blev den ottende generation af luksusbilen Rolls-Royce Phantom rullet ud og vist frem for offentligheden.

Den nye version af det britiske luksusmærkes flagskibet ligner måske den tidligere generation, men Phantom VIII'eren har dog en del nye teknologiske tricks i ærmet, som vel nok kan få selv kritiske bil-kendere til at måbe.

Bilen minder mest af alt om en luksuslejlighed på fire hjul - den har bare en V12-turbomotor på 6,75 liter samt 563 hestekræfter til at drive sig frem.

Men den kraftfulde motor skal jo helst ikke overdøve lyden af musikken, der spiller i radioen, for de – vel nok – velhavende Phantom-ejere, når de kører rundt i det luksuriøse transportmiddel, så derfor har Rolls-Royce brugt knap 130 kilo lydisolation, som skal dæmpe støjen fra motoren og efter mærkets eget udsagn gøre bilen til den mest lydløse i verden.

Den 8. generation af Phantom bygges på en ny platform, der er unik for Rolls-Royce. Foto: Rolls-Royce
Den 8. generation af Phantom bygges på en ny platform, der er unik for Rolls-Royce. Foto: Rolls-Royce
 

Annonce:

Så slipper Phantom-ejerne også for at høre på den irriterende larm fra omverdenen, når de glider afsted i deres luksusbil med seks millimeter tykke termoruder hele vejen rundt om bilen, som skulle være med til at gøre den 10 procent mere tyst end forgængeren ved en hastighed på 100 km/t.

Udover den lydløse del af bilen, er Rolls-Royce også klar til at gøre kørslen nemmere for chaufføren med udstyr som 'night vision', aktiv fartpilot, kamera med 360-graders parkeringsassistance samt langdistancefølere, som er designet til at registrere trafik i god tid, hvis nu chaufføren ikke selv er opmærksom under kørslen.

Lejede Lamborghini til forretningsrejse: Forsvandt ved Ikea i London

Varme baller og arme
Hvis man er lidt kuldskær, er der intet at frygte for de heldige ejere af Phantom VIII. Den er nemlig ikke blot designet med varme i sæderne, men også i armlænene.

De Phantom-kørende bilister er ofte så rige, at de ikke selv orker at træde på speederen, når de skal tranporteres frem og tilbage.

Annonce:

Så når de varmer rumpen og underarmene på de varmede sæder og armlæn, mens en chauffør kører dem rundt, kan de i stedet bruge tiden på studere Rolls-Royces nye tiltag: 'The Gallery'. Det er en unik kunst-installation, ejeren kan få monteret bag glas i instrumentbordet.

Bag glas kan købere få installeret et kunstværk efter eget valg. Foto: Rolls-Royce
Bag glas kan købere få installeret et kunstværk efter eget valg. Foto: Rolls-Royce
 

Købere af bilen kan selv vælge en kunstner, som kan samarbejde med bilmærket om udsmykningen, men Rolls-Royce har fået lavet nogle forslag:

- Det kan variere mellem oliemalerier inspireret af South Downs (lavlandsområde med kalkgrund i det sydlige England, red.) i foråret af den kinesiske kunstner Liang Yuanwei, en 3D-printet guldplade af ejerens DNA designet af Thorsten Franck, en håndlavet stil af roser i det fineste porcelæn lavet af den verdensberømte Nymphenberg eller et abstrakt design i silke af den unge kunstner Helen Amy Maurray, skriver de i en pressemeddelelse.

Rolls-Royce har lavet en elektronisk begrænsning på bilens tophastighed, og derfor kan den 'kun' komme op på knap 250 km/t. Spurten fra 0-100 km/t klarer den store luksusvogn på 5,3 sekunder.

Annonce:

Prisen på bilen er da også til at mærke. Hvis du skal have en bid af Rolls-Royces nyeste generation af luksusbilen skal du nemlig hoste op med hele 350.000 pund – knap 3 millioner danske kroner uden danske afgifter.

Få et indtryk af den ekstreme luksus i Rolls-Royce Phantom i videoen øverst.

Bilgigant under beskydning: Sammenligner kvinder med brugte biler

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: