Vil kun bygge elbiler: Nu investerer de milliarder

Ford gør klar til overgangen til udelukkende at sælge elbiler i Europa med milliardinvestering

Følg Biler

Den amerikanske bilgigant Ford har planer om udelukkende at sælge elbiler i Europa fra år 2030. Det har Ford tidligere meldt ud, og nu bliver vi en anelse klogere på, hvordan overgangen til elbiler konkret skal foregå.

Ford vil nemlig nu investere over to milliarder kroner i en fabrik i England, oplyser bilproducenten i en pressemeddelelse.

De over to milliarder kroner vil gå til Ford-fabrikken i Halewood i det nordlige England. Fabrikken skal fremadrettet bygge elektriske bilkomponenter og spille en central rolle i produktionen af dele til Fords elektriske biler. Ford forventer, at produktionen på fabrikken kan begynde i år 2024.

- Dette er et vigtigt skridt, der markerer Ford første interne investering i fremstilling af elektriske komponenter i Europa, siger Stuart Rowley, som er præsident i Ford Europa, i pressemeddelelsen.

- Det styrker vores evne til at levere 100 procent af Fords personbiler i Europa som helelektriske, og to-tredjedele af vores salg af erhvervskøretøjer som helelektriske eller plug-in hybrider inden år 2030, siger han.

Nyheden om investeringen kommer i kølvandet på en række større investeringer fra Ford.

Blandt andet vil Ford også bruge én milliard dollars på at modernisere fabrikken i Køln i Tyskland, som er et af de største produktionsanlæg i Europa og hjemsted for Ford europæiske afdeling. Investeringen skal blandt andet gå til at omdanne fabrikken til produktion af elbiler.

Ford har i dag elbilen Mustang Mach-E på personbilprogrammet, og den første europæisk byggede elbil fra Ford, som skal sælges til masserne, vil komme på gaden i år 2023, oplyser Ford.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers