Vild Aston Martin: Er det Bonds næste bil?

Aston Martin har præsenteret en ny specialmodel med navnet Valhalla, og James Bond kan blive én af ejerne

Denne vilde bil kan være James Bonds næste firmabil. Foto: PR
Denne vilde bil kan være James Bonds næste firmabil. Foto: PR

James Bond i Valhal. Lyder det som starten på en rædderlig B-film, så tag det roligt, for der er ikke planer om, at James Bond-universet skal parres med nordisk mytologi.

I stedet mener flere medier, f.eks. Mirror, at vide, at den nye hyperbil Aston Martin Valhalla, som netop er blevet præsenteret, vil blive Agent 007s foretrukne køretøj i den kommende Bond-film.

Se også: James Bonds favoritmærke har brændt en milliard af på børsdebut

Det engelske ord for 'De Slagnes Hal' i Nordisk Mytologi, Valhal, er Valhalla.

Andre medier fortæller dog, at det endnu ikke er fastlagt, at den nye Valhalla bliver Bond-bil. For eksempel skriver Auto Express, at Aston Martin på de sociale medier tidligere har antydet, at Valhalla vil medvirke i den kommende film, men at den ikke nødvendigvis vil blive Bonds bil, og at det desuden endnu ikke er bekræftet.

På mediet Twitter har Andy Palmer, direktør i Aston Martin, dog retweetet en artikel, hvis hovedbudskab er, at Valhalla vil blive Bonds næste bil.

Uanset hvad er det i hvert fald sikkert og vist, at Valhalla bliver Aston Martins kommende hyperbil, som skal tage kampen op mod McLaren Senna og Ferrari LaFerrari.

Den nuværende XJ-model har været på markedet siden 2009. Det er stadig uvist, hvornår afløseren står klar. Foto: Jaguar Biler Efter over 50 år: Jaguar stopper produktionen af legendarisk model

1 million pund
Endnu afslører britiske Aston Martin ikke mange detaljer om Valhalla, men til Auto Express fortæller Andy Palmer, at bilen vil koste omkring 1 million pund, som svarer til cirka 8,4 millioner kroner. Uden afgifter, vel at mærke.

For det får de heldige købere - og måske Bond - en hyperbil, som er blevet til i et samarbejde mellem Aston Martin og Red Bull Racing, som har smidt erfaring og teknologi fra Formel 1 i puljen.

I alt bliver 500 eksemplarer af Valhalla produceret, og de første kommer på gaden i år 2021.

Aston Martin har indtil videre kun offentliggjort, at Valhalla vil blive drevet af en seks-cylindret turbomotor og et batteri-elektrisk hybridsystem, som forventes at blive parret med et KERS-system, som det man kender på Formel 1-racere.

Og så må vi vente og se, om Bond skal køre Valhalla i den nye agent-film.

De nye måleinstrumenter skal hjælpe myndighederne med at straffe bilister, der larmer mere end tilladt. Foto: Lamborghini Biler Nye kameraer skal fange biler, der larmer for meget

39 kommentarer
Vis kommentarer