Vild BMW-prototype i tragisk ulykke: Førerens svigermor dræbt

En prototype på den nye BMW 8-serie, der efter planen skal præsenteres under Le Mans, kørte lørdag galt med høj fart i Sydtyskland

Den nye BMW 8-Serie bliver en stor, luksuriøs grand tourer, der skal tage kampen op mod Mercedes-Benz S-Klasse coupé. Video: BMW

Den længe ventede BMW 8-Serie coupé var under en uge fra sin officielle lancering, da en 37-årig testkører lørdag inviterede sin kærestes mor med ud at køre i en kamoufleret og næsten produktionsklar prototype på bilen.

Den færdige bilmodel skulle ifølge mediet Jalopnik være vist frem for første gang uden kamouflering ved Le Mans racerløbet i denne weekend. Men det er usikkert, om det bliver til noget nu.

Omkring kl. 22 lørdag aften kørte prototypen nemlig galt på landevejen mellem Bonbruck og Buch i Sydtyskland, da føreren mistede herredømmet over bilen i et sving. Det skriver Bayrischer Rundfunk.

Farten var angiveligt meget høj forud for ulykken, og da føreren mistede kontrollen, ramte bilen flere træer, før den stoppede i vejsiden. Mens testkøreren kunne kravle uskadt ud af bilen, pådrog hans 53-årige svigermor sig så store skader på hovedet, at hun døde, før redningspersonalet nåede frem.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Den store prototype var hårdt medtaget efter at have været i nærkontakt med flere træer. Foto: Feuerwehr Bodenkirchen
Den store prototype var hårdt medtaget efter at have været i nærkontakt med flere træer. Foto: Feuerwehr Bodenkirchen

Redningspersonalet måtte  skære taget af bilen for at nå ind til den 53-årige kvinde. Foto: Feuerwehr Bodenkirchen
Redningspersonalet måtte skære taget af bilen for at nå ind til den 53-årige kvinde. Foto: Feuerwehr Bodenkirchen

Ofte går bilproducenterne stille med dørene, når de tester kamouflerede prototyper af nye modeller. BMW har dog valgt at vise prototypen frem. Foto: BMW
Ofte går bilproducenterne stille med dørene, når de tester kamouflerede prototyper af nye modeller. BMW har dog valgt at vise prototypen frem. Foto: BMW

Se også: Ny opfindelse kan redde liv ved vejarbejde på motorvejen

Navngivet efter kultbil
Den totalskadede prototype var en tidlig udgave af det, der skal blive BMW's største og mest luksuriøse coupé-model - eller grand tourer, om man vil. BMW har testet 8-Serien i en rum tid og også vist prototyper frem for offentligheden under kamouflage.

Modellen er baseret på BMW flagskibet 7-Serie og er designet til at tage kampen op mod rivaler som Mercedes S-Klasse coupé og Lexus LC500.

Den nye BMW-model har allerede fået meget fokus, siden konceptbilen blev lanceret i maj sidste år, og det skyldes ikke mindst navnet. 8-Serien trækker nemlig tråde tilbage til den efterhånden sjældne luksuscoupé af samme navn, som BMW producerede mellem 1989 og 1999.

Også denne model var baseret på datidens 7-Serie limousine, hvilket blandt andet betød, at den til at begynde med kun kunne fås med en enorm V12-motor. Bilen opnåede hurtigt kultstatus blandt BMW-fans, men manglende salg betød, at den ikke fik en direkte efterfølger.

I hvert fald ikke før nu, 19 år efter den gamle gik ud af produktion.

Fodboldspilleren Christiano Ronaldo har en Chiron, og nu kan du også få den: Bugatti og Lego er gået sammen om at lave en særdeles virkelighedstro udgave af superbilen ud af Lego. Foto: Lego Biler - 3. jun. 2018 - kl. 22:27 Nu kan du endelig få Ronaldos bil hjem i indkørslen

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen