Annonce:
Annonce:

Vild distance: Bil når op på 1,3 mio. kilometer

Det er få biler, der får lov til at runde mere end 300 000 kilometer i deres levetid, men det er en tysk Passet-ejer fuldstændig ligeglad med

Det er i en Passat som denne, at den tyske billist har kørt en del længere end gennemsnittet. Foto: Polfoto / Jens Dresling
Det er i en Passat som denne, at den tyske billist har kørt en del længere end gennemsnittet. Foto: Polfoto / Jens Dresling
Annonce:
Følg Biler

Man skal køre meget, hvis man vil runde en million kilometer inden for ens bils levetid. Der er kun få, der er medlem af den ”eksklusive” klub, men der er kommet et nyt medlem.

En tysk mand har haft æren af at bruge utallige timer i sin Volkswagen Passat fra 2002, som har kørt langt længere, end man kunne forvente. Det skriver Autobild.

Bilen er for fjorten år siden købt i Volkswagens hjemby Wolfburg i Tyskland, og siden har den præsteret at holde sig kørende over 1,3 millioner kilometer.

Slidermodellen

Ligesom så mange andre, så købte ejeren af million-Passaten den svageste model med kun 100 hestekræfter og 4-trins automatgear, efter at han i familievirksomheden i lang tid havde kørt en meget gammel Renault Traffic.

Annonce:

Hemmeligheden til at holde bilen kørende så længe er faktisk overraskende. Ejeren giver den nemlig stadig nogle klø ind imellem, men holder ellers en fornuftig motorvejshastighed på cirka 140 km/t. Regelmæssige serviceeftersyn er et must for at bilen kan køre så langt.

Faktisk fik den gamle Passat konkurrence fra en dengang ny Passat i 2007, men sidstnævnte blev skiftet ud efter fire år og 300.000 km. Så selvom den gamle udgave fra 2002 var degraderet til reservebil, måtte den igen overtage det daglige slæb.

Den rundede en halv million kilometer i 2008 og fortsatte lystigt med at smide højere cifre på kilometertælleren til april 2013, hvor tælleren stod på 999.999 km. Derefter nulstillede den og startede forfra ved 0 km.

De mange kilometer har dog ikke været uproblematiske. Bilen kører på den fjerde turbo, tredje gearkasse (som blev renoveret ved 1.000.000 km) og topstykket blev skiftet ved 527.000 km.

Reparationerne er nu nok forventelige, når man vælger at køre 1,3 millioner kilometer i samme bil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: