Vild video: Bilist sender elg ud i salto

Jeep-føreren ser ikke elgen og påkører den med fuld fart

De store elge er ofte dem, der slipper bedst fra sammenstød med biler, men SUV'en her blev alligevel for stor en mundfuld for elgen, der slår en salto i luften ved sammenstødet. (Video: Break)

De fleste af os ved godt, at en elg er et kæmpe dyr, selv om de færreste af os - heldigvis - har været tæt nok på det til at stirre det i øjnene gennem en smadret bilforrude.

Så heldig var en amerikansk bilist imidlertid ikke, da han kørte på highway 9 i White River National Forest i den amerikanske stat Colorado i sommer.

På trods af flere parkerede biler, som var stoppet for at varsko om levende dyr i nærheden, ænsede føreren af den store hvide SUV slet ikke, at et elgepar løb på marken ved siden af motorvejen.

Og da den ene elg pludselig skiftede retning og løb ud foran SUV'en, blev den ramt i høj fart.

Se videoen øverst i artiklen

Den kæmpe elg slog en ordentlig kolbøtte i luften, og landede uden for kameraets synsvinkel.

Ifølge YouTube-videoens ejermand rejste elgen sig imidlertid op igen og humpede væk fra vejen. En skovarbejder fulgte elgens fodspor, og den var vandret væk og er dermed formentlig sluppet nådigt fra sammenstødet. Bilisten slap fra mødet med den 500 kilo tunge og to meter høje hjort med en smadret forrude.

Selv om danskere mest er udsat for nærkontakt med en elg på de svenske veje, så er det faktisk også muligt at støde på de store dyr herhjemme. Efter 5000 år uden fritlevende elge i Danmark fik fem elge i juni 2016 adgang til et 21 kvadratkilometer stort naturområde i Lille Vildmose i det nordøstlige Himmerland.

Foto: René Schütze Samfund - 23. jun. 2016 - kl. 13:34 Nordjyske elge har ikke opdaget deres nyvundne frihed

Der er dog etableret færiste, så de store dyr ikke kan komme ud, men man kan faktisk køre ind til området, hvor elgene befinder sig. Skulle man være så heldig at få øje på en elg, så lyder opfordringen dog, at man bliver i bilen - og naturligvis kører stille og roligt.

36 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere