Vildt stunt gik ikke helt efter planen for frisk biltyv

En 31-årig mand måtte hjælpes ud af den Mini Cooper S, han havde stjålet, efter at have kilet bilen fast på en trappe

En Mini er med en bredde på lidt under 1,5 meter velegnet som flugtbil. Men man kommer ikke langt uden færdigheder bag rattet. Foto: Mini
En Mini er med en bredde på lidt under 1,5 meter velegnet som flugtbil. Men man kommer ikke langt uden færdigheder bag rattet. Foto: Mini

1,5 meters bredde. Større albuerum skal den lille Mini Cooper S ikke bruge for at komme frem.

Af samme grund har den ageret flugtbil i flere Hollywood-film, når hovedrolleindehaverne har haft brug for at komme væk, uanset om vejen var snæver eller belagt med trappetrin.

Størrelsen på bilen er dog ikke alt, hvis man vil være stuntkører. Det fik en 31-årig biltyv for nylig at mærke, da han ville køre en stjålet Mini Cooper S ned ad en trappe i en park lidt uden for Newcastle, England.

Desværre for tyven var der lige akkurat for lidt plads til bilen mellem de to vægge på hver side af trappen, og bilen blev derfor kilet så kraftigt fast, at det var umuligt at få bilen fri. Det gjorde det heller ikke bedre, at der for enden af trappen var et rækværk, som ikke sådan lod sig skubbe til.

Tre amerikanske teenagere anholdt: Stjal op mod 46 luksusbiler

Groft biltyveri
Dagen efter uheldet lagde den lokale nyhedsstation ITV en video op på Twitter af den nødstedte bil.

Ifølge det regionale medie Chronicle Live sad både tyv og bil så godt fast på trappen, at tyven måtte hjælpes ud af redningspersonale. Modsat bilen var den 31-årige dog ikke kommet noget til.

-Hændelsen efterforskes fortsat, men en 31-årig mand er anholdt og sigtet for biltyveri af særlig grov beskaffenhed, siger en talsperson for Northumbria Police til Chronicle Live.

Det er stadig uklart, om biltyven havde nogen særlig grund til at forsøge at køre den stjålne Mini Cooper ned af den stejle trappe. Han var i hvert fald ikke på flugt fra politiet, der først blev tilkaldt efter uheldet.

Glad Porsche-køber ville prøve bilen af: 10 minutter efter var den væk