Volkswagen er snart klar med ny og meget lille SUV

Bare et år efter lanceringen af den lille SUV T-Roc har Volkswagen fundet plads til en endnu mindre lillebror i sit modelprogram

Volkswagen præsenterede den konceptbil, der nu har udviklet sig til T-Cross, tilbage i 2016. Her var bilen dog en krydsning mellem en crossover og en cabriolet. Video: Volkswagen
Følg Biler

Bedst som man gik og troede, at markedet for små SUV'er var mættet, at der var en grænse for, hvor klejn en bil af denne type kunne være, og at Volkswagen med lanceringen af T-Roc nok havde nået den grænse, er der nyt fra værkstedet i Wolfsburg.

Her er det nemlig lykkedes VW's bilsnedkerne at barbere 12,7 centimeter af den i forvejen kompakte T-Roc og skabe en endnu mindre, lille SUV til dem, der synes en bil i Golf-størrelsen er lige lovlig prangende.

Den hedder T-Cross og vil ifølge Volkswagens egen omtale af bilen allerede kunne købes i Danmark til næste år. Modellen har verdenspremiere til efteråret, og Volkswagen har som en 'teaser' offentliggjort den første skitse af den færdige bil.

Volkswagen T-Cross begyndte sit liv som en åben konceptbil på biludstillingen i Genève tilbage i 2016. Arkivfoto: Martial Trezzini/AP/Ritzau Scanpix
Volkswagen T-Cross begyndte sit liv som en åben konceptbil på biludstillingen i Genève tilbage i 2016. Arkivfoto: Martial Trezzini/AP/Ritzau Scanpix

Klar til kamp i miniklassen
T-Cross bliver den femte og (ind til videre) mindste SUV i bilproducentens modelprogram, der foruden T-Roc også tæller Tiguan, Tigan Allspace og Touareg.

Volkswagen kalder selv modellen for en ny type SUV, men at dømme efter størrelsen vil det måske være mere retvisende at kalde bilen for en crossover.

Bilen skal tage kampen op i den hastigt voksende gruppe for høje minibiler, der allerede tæller modeller som Ford Ecosport, Kia Stonic og Seat Arona - hvoraf sidstnævnte i år er kåret som Årets Bil i Danmark.

Der er således dømt hård konkurrence fra start for den lille VW.

Så meget distraherer håndfrie systemer i bilen

Fås kun med forhjulstræk
Volkswagen T-Cross skal bygges på samme MQB-platform som Tiguan og Golf, hvilket giver mulighed for at installere en række af de assistentsystemer i bilen, som kendes fra de større modeller. Volkswagen fremhæver selv Lane Assist- og Front Assist-systemerne.

Bilen vil til gengæld kun kunne fås med forhjulstræk. Det understreger, at der ikke er tale om en SUV i traditionel forstand, der kan forcere store stigninger og mudderpøle, men snarere om en høj bil, der med Volkswagens egne ord 'er på hjemmebane i byen'.

Bilproducenten fremhæver også i en pressemeddelelse, at T-Cross er 'klar til små og store eventyr udenfor storbyernes trafikjungle'. Hvad det præcis dækker over, må tiden vise.

Biludlejningsselskaber flår familier: Autostole koster kassen

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.