Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Volkswagen henter tidligere BMW-chef

Den tidligere BMW-chef Hinrich Woebcken skal angiveligt stå i spidsen for Volkswagen i Nordamerika.

Volkswagen har ansat den tidligere mangeårige BMW-chef Hinrich Woebcken til at stå i spidsen for den nordamerikanske forretning. Det oplyser flere unavngivne kilder fra Volkswagen til tyske Manager Magazin ifølge Reuters.

Kilderne fortæller, at den 55-årige Woebcken sandsynligvis overtager stillingen i april og bliver medlem af Volkswagens bestyrelse.

I september sidste år hentede Volkswagen veteranen Winfried Vahland, tidligere chef for det tjekkiske bilmærke Skoda, ind som ny leder af afdelingen i Nordamerika. Men Vahland sagde op tre uger efter.

Anonyme kilder har ifølge Reuters tidligere fortalt, at hans opsigelse skyldtes, at hans nye stilling ikke tillod ham at være medlem af koncernens direktion.

Sagen om snydesoftware i dieselbiler fra Volkswagen er blevet kaldt den største skandale nogensinde inden for bilbranchen. 11 millioner VW-biler anslås at være udstyret med en software, der skal skjule bilernes udledning af de såkaldte NOx-gasser.

Sagen begyndte at rulle 18. september sidste år, da den britiske avis The Guardian rapporterede, at den amerikanske myndighed med ansvar for miljøbeskyttelse havde anklaget Volkswagen for at have installeret snydesoftwaren.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen