Annonce:
Annonce:

Volkswagen i vildt stunt: Prøver at trække en sporvogn gennem byen

Volkswagen har sendt sin Amarok pickup på noget af en prøvelse i ungarske Debrechen for at vise, hvad bilen er i stand til at trække på krogen

Volkswagen har for nylig lanceret en ny Amarok med en bomstærk V6-motor - men er det nok til at flytte en sporvogn på 43 tons? Video: Volkswagen Ungarn
Annonce:
Følg Biler

Volkswagens Amarok pickup har fået meget ros blandt anmeldere for at være en god allround arbejdsbil, der klarer de opgaver, man præsenterer den for. Men at der trods alt må være grænser, er en tanke, der meget let kan strejfe en, når man går i gang med at se ovenstående video fra Ungarn.

Her har man fået den skøre idé at prøve at få bilen til at trække en sporvogn gennem landets næststørste by, Debrechen.

En 32 meter lang metalkasse på skinner, der vejer 8 gange så meget som den 3-tons maskintrailer, de fleste normale Amarok-førere måske ville hægte på bilen, hvis de en dag fik lyst til at udfordre den lidt.

Den kraftigste Amarok
VW Amarok kan officielt trække op til 3,5 tons på krogen, men der er angiveligt ikke gjort noget ekstra ved testbilen for at få den til flytte sporvognens mastodontiske 43 tons ud af stedet.

Annonce:

Det er dog værd at huske på, at det er Volkswagen selv, der står bag test og ikke mindst video - så det skal tages med et gran salt, når bilen får det til at se legende let ud at trække af med sporvognen.

Testbilen er den nylancerede Amarok topmodel, der har 258 hestekræfter og et drejningsmoment på 580 Nm. Motoren har desuden en boost-funktion, der gør den i stand til at producere 272 hestekræfter i 20 skunder. En mulighed, der med ganske stor sandsynlighed har været brug for i det pågældende testforsøg.

Prisen for at få ordnet bilens aircondition er eksploderet

Diesel mod elektricitet
Det er uklart, om folkene bag testen har gjort sig nogle tanker om fortolkningsmulighederne i at lade en Volkswagen med den største dieselmotor i modelprogrammet tage kampen op mod et elektrisk offentligt transportmiddel.

Den nuværende udvikling, hvor de elektriske transportmidler vinder indpas, mens dieselbilerne går tilbage, kunne dog tyde på, at det i virkeligheden er lidt sværere at trække afsted med eldrift, end det umiddelbart kunne se ud.

Københavnerne har pludselig fået langt flere bybiler

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: