Volkswagen vil sælge ud

Den tyske bilgigant vil sælge bilmærket Bugatti, som står bag nogle af verdens hurtigste biler

Volkswagen Group har angiveligt planer om at sælge Bugatti til et kroatisk elbilfirma. Foto: Bugatti
Volkswagen Group har angiveligt planer om at sælge Bugatti til et kroatisk elbilfirma. Foto: Bugatti

Volkswagen Group vil sælge ud af arvesølvet, og det kan betyde, at det traditionsrige Bugatti-mærke kommer på salgslisten. Køberne er efter sigende kroatiske Rimac, som vil overtage Bugatti-mærket mod at afgive aktier til Volkswagen Group.

Det skriver flere medier, blandt andre Autocar.

I 1998 købte Volkswagen det franske bilmærke Bugatti, og har sidenhen under brandet skænket verden nogle af de hurtigste biler nogensinde bygget i form af Bugatti Veyron og Bugatti Chiron.

Nu forlyder det dog, at Volkswagen vil sælge Bugatti til den kroatiske elbilproducent Rimac. Handlen skal finansieres ved, at Volkswagen-ejede Porsche vil hæve deres aktieandel i Rimac fra de nuværende 15,5 procent til 40 procent.

Den højere aktieandel, som Volkswagen Group vil få i firmaet Rimac, vil sikre, at tyskerne stadig kan få lov at være aktive i beslutningsprocesserne omkring Bugattis fremtid.

Autocar har forsøgt at få kommentarer fra både Bugatti, Porsche og Rimac, men uden held.

Svenskere vil bygge verdens hurtigste gadebil: Topfart på 500 km/t

Mere elektrisk
Hvis Rimac ender med at købe Bugatti-mærket, vil det formentlig også betyde, at fremtiden for Bugatti bliver elektrisk. Rimac er nemlig specialister inden for ekstreme elbiler. Det peger i retning af, at Bugatti også skal gøres mere elektrisk.

I fjor solgte Bugatti blot 82 biler, hvor af de fleste var af modellen Chiron, som er udstyret med en 8,0-liters W16-motor, der yder 1479 hk.

Det potentielle salg af Bugatti skal ses som et led i Volkswagen Groups planer om at skifte over mod mere elektrisk mobilitet og et nyt fokus på masseproduktion og bilmodeller med større salg.

Genopliver ikonisk navn i kommende sportsvogn