Annonce:
Annonce:

Volvo laver nyt bilmærke i stærkt samarbejde

Svenske Volvo og kinesiske Geely har lavet et kærlighedsbarn - det nye bilmærke Lynk & Co laver lækre biler til den digitale generation

'01' hedder den nye bil. Navnet hentyder ganske enkelt til, at der senere vil komme en '02', '03' og så videre. Foto: PR
'01' hedder den nye bil. Navnet hentyder ganske enkelt til, at der senere vil komme en '02', '03' og så videre. Foto: PR
Annonce:
Følg Biler

Et nyt bilmærke er nu officielt klar til at løfte sløret for deres allerførste bil – en bil der er målrettet den unge, digitalt indfødte generation, og ambitioner er der nok af i projektet.

Lynk & Co, som mærket hedder, vil satse benhårdt på at være så digitale som muligt, og de præsenterer derfor deres første bil som 'den mest forbundne bil nogensinde'.

Firmaet er et blandingsbarn mellem Volvo og det kinesiske mærke Geely, og bilerne skal bygges i sidstnævntes hjemland, hvorimod de er udviklet i Sverige.

Apps i bilen
Det er ikke noget nyt, at internettet finder vej ind i vores biler, men hvor de fleste traditionelle bilfirmaer forsøger at integrere den nye teknologi i et allerede eksisterende design, så har Lynk & Co haft muligheden for at starte helt fra bunden.

Annonce:

Derfor lover de, at bilen vil være koblet til internettet, og derfor vil kunne tilbyde information med det samme under kørslen.

Samtidig er alle systemerne lavet sådan, at udviklere kan være med til at lave nye apps og udvikle på idéer, der vil kunne hjælpe under kørslen. Ligesom vi kender det fra apps på smartphones i dag.

Luksusbil
Første gang rygtet om det nye firma begyndte at svirre, frygtede mange, at vi ville komme til at se en 'Budget-Volvo', men det afviser firmaet fuldstændigt.

Det nye bilmærke skal betragtes som et premiummærke, der ligger i samme liga, som Volvo selv gør.

Umiddelbart har den nye bil, der har fået navnet '01', hvilket ganske simpelt hentyder til, at det er den første i en serie, også designet til at matche Zlatans øjensynlige yndlingsbilmærke.

01 beskrives som en lille SUV, der vil komme i både en benzinudgave og en hybrid- eller elbilsudgave.

Mercedes laver vanvittig gadebil med formel 1-motor

Det er endnu uvist, hvornår den lille SUV kommer til Danmark. Foto: PR
Det er endnu uvist, hvornår den lille SUV kommer til Danmark. Foto: PR

Annonce:

Bestil online
Det er meningen, at kun ganske få af de nye biler skal stå ved forhandlere, men at de derimod skal bestilles direkte fra fabrikken, som vi kender det fra Tesla.

Samtidig lokker Lynk & Co på deres nye hjemmeside med, at du kan 'købe en bil, lease en så længe du vil – eller bare låne en på hvilket som helst tidspunkt uden at lave en forudbestilling'.

Derudover står der også, at hvis din bil skal på værksted, så vil folk fra firmaet selv komme og hente den og efterlade en lånebil, indtil din egen er klar igen.

Planen er, at de nye biler først skal kunne købes i Kina i løbet af 2017 og efterfølgende vil komme til Europa - herunder Danmark - kort tid derefter.

Endelig! Her er Teslas forsinkede store afsløring  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: