Volvos lillesøster er klar med ny model, der skal bygges i Belgien

Lynk & Co. har lanceret sin anden bil, der vil kunne fås på abonnement og nemt kan lånes ud til andre

Lynk 02 skal bygges på samme fabrik i Belgien som Volvo XC40, men vil kun kunne fås med hybrid- eller ren elmotor. Foto: Lynk & Co
Lynk 02 skal bygges på samme fabrik i Belgien som Volvo XC40, men vil kun kunne fås med hybrid- eller ren elmotor. Foto: Lynk & Co

Den nye Lynk 02 ligner ved første øjekast endnu en af de skarptskårne SUV'er, som bilproducenterne i disse år oversvømmer alverdens vejnet med. Men kig en ekstra gang, og du vil se, at der alligevel er noget bekendt ved bilen fra det endnu lidt ukendte mærke Lynk & Co.

Den deler nemlig platform, dimensioner og fødested med ingen ringere end årets bil i Europa, Volvo XC40.

Volvo og Lynk & Co er begge ejede af kinesiske Geely, og den nye Lynk 02 skal derfor også bygges på Volvo-fabrikken i Belgien, når produktionen efter planen går i gang i 2019.

Designmæssigt minder de to biler dog ikke så meget om hinanden, og særligt fronten på Lynk 02 giver associationer til biler som Porsche Macan. Lynk 02 bliver samtidig lidt mindre og lidt mere coupé-formet end mærkets første bil, kaldet Lynk 01.

Volvo laver nyt bilmærke i stærkt samarbejde

Bil på abonnement
Det er dog ikke på udseendet, bilen kommer til at skille sig mest ud. Lynk & Co vil nemlig tilbyde bilen på abonnement og lade hele salgsprocessen foregå online.

Modsat etablerede bilproducenter har man heller ingen planer om skrabede basismodeller og lange udstyrslister. Bilen vil kun kunne fås i én, fuldt udstyret modelvariant.

- Dette er for dem, der kan lide at køre bil, men ikke vil eje en, siger vicedirektør i Lynk & Co, Alain Visser ifølge svenske Expressen, under lanceringen af Lynk 02 mandag.

Foto: Lynk & Co
Foto: Lynk & Co

Tjen penge på bilen
Under lanceringen fortalte han også, at det skal være muligt at låne bilen ud og måske endda tjene lidt penge på den, når man ikke selv bruger den.

- Hvis du eksempelvis tager væk, så tryk på den knap, der viser andre, at de kan låne bilen i mellemtiden. Vi tager ikke noget af lejen, og du kan helt sikkert tjene penge på den, siger han ifølge Expressen.

Lynk & Co satser på hybridteknologi i Europa, og bilerne vil derfor kun kunne fås med enten hybrid- eller ren elmotor.

Selv om Lynk 02 primært skal sælges online, har producenten også planer om at åbne enkelte showrooms. Samtidig med lanceringen af 02 annoncerede Lynk & Co, at man vil åbne sit første showroom i Amsterdam, og herefter følger Barcelona, Berlin, Bruxelles og London.

Dertil kommer flere pop-op forretninger i andre europæiske storbyer. Det er endnu ikke meldt ud, hvordan interesserede danske købere får fingrene i en af de nye Lynk 02, ligesom priserne heller ikke er blevet offentliggjort.

Folkets nye flagskib lover luksus på første klasse