Annonce:
Annonce:

VW-chef: Dieselbilen får snart dødsstødet

Hvis VW får ret, så bliver elbiler billigere end dieselbiler indenfor de næste ti år, og det kan betyde enden på dieselbilen

Det vil snart være billigere at købe en elbil, end en dieselbil. Foto: Socialstock
Det vil snart være billigere at købe en elbil, end en dieselbil. Foto: Socialstock
Annonce:
Følg Biler

Producenter af dieselbiler har været i solid modvind, siden dieselgate sidste år brød ud og gjorde alle mere opmærksomme på de skadelige konsekvenser ved brændstoffet.

I kølvandet på sagen er der blandt andet blevet strammet endnu kraftigere op overfor dieselproducenterne, der skal leve op til konstant hårdere krav.

Det har bilgiganterne selvfølgelig ikke kunne lade være med at reagere på, men med helt forskellige udmeldinger. For hvor kilder i Renault mener, det snart er helt slut med diesel i Europa, så har Mercedes været ude for at kritisere modstanden mod dieselmotorerne.

Én ting er sikker, og det er, at stort set alle bilfirmaerne i disse dage vælger at satse stort på udviklingen af nye elbiler, og det får nu hovedpersonen i selve dieselgate, VW, til at komme med sit bud på, hvad der kommer til at ske med krigen mellem diesel og el.

Annonce:

Chef for VW's udviklingscenter, Matthias Erb, fortæller til Green Car Congress, at vi allerede omkring år 2025 kan regne med, at elbiler bliver billigere end dieselbiler.

Pressede dieseler
Ifølge Matthias Erb, så sker det dog ikke kun, fordi elbilerne vil blive meget billigere i løbet af de kommende år, der er også en anden årsag.

- Emissionstandarderne bliver strammere og strammere, og det bliver dyrere og dyrere at møde dem. Det resulterer i, at vi kommer til at se, at prisniveauerne mellem batteribiler og dieselbiler mødes. Vores strategieksperter ser det ske omkring 2023 eller 2025, fortæller han.

Når det sker, så efterlader han ikke meget håb til dieselbilerne.

- Vi forventer, at når de to priser krydser hinanden, så vil diesel virkelig blive presset, udtaler han.

Annonce:

Går ind i kampen
VW har i lyset af deres egen dieselskandale heller ikke lagt skjul på, at de satser hårdt på elbiler. Først med deres konceptbil – elbilen I.D. – hvor produktionsbilsudgaven vil være klar i 2020, men også med en ny stategi, der skal få VW til at være førende indenfor elbiler.

Den tyske producent forventer, at de sælger en million elektriske biler årligt i 2025.

Selv om elbilssalget er gået fuldstændig i stå her i Danmark, så vokser det kraftigt i resten af verden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: