VW deler bank ud med Golf-køllen

Golf R400 bliver til virkelighed – over 400 hk allerede fra næste år

Dr. Heinz-Jakob Neusser fra VW lukker rygter ned – Ja, VW vil fra 2016 dele køllebank ud til konkurrenterne i super-GTI klassen. (Foto: VW)
Dr. Heinz-Jakob Neusser fra VW lukker rygter ned – Ja, VW vil fra 2016 dele køllebank ud til konkurrenterne i super-GTI klassen. (Foto: VW)

Siden Beijing Autoshow for godt et år siden, har der floreret rygter om en über-Golf GTI, men nu har VW's chef for drivlinjer, Dr. Heinz-Jakob Neusser, lukket ned for dem – bilen kommer, og allerede i 2016.

VW har ikke opgivet tekniske detaljer, men fra konceptet kender vi flere detaljer. Først og fremmest er der et 4motion-firehjulstræk, hvilket nok er en god ide. Motoren er nemlig en to-liters benzinmotorer, som kommer til at yde over 400 hk. Det er altså ganske ekstremt, og vil gøre Golf R400, eller hvad den nu kommer til at hedde i sin endelige udgave, til verdens kraftigste serieproducerede firecylindrede motor. Momentet forventes af være mindst 450 Nm.


Skal vi ligge have det sat i relief, så er der altså lagt op til køllebank til Ford's nye Focus RS 320 hk, og Mercedes A45 AMG, som med 360 hk hidtil har haft førstepladsen som verdens kraftigste serieproducerede firecylindrede motor.

Se også: Den hurtigste Ford Focus

R400-konceptet var udstyret med en 6-trins DSG-gearkasse, men det er sandsynligt, at vi ser en anden gearkasse, som bedre kan håndtere de mange kræfter. 0 til 100 km/t skulle være overstået på blot 3,9 sekunder, og topfarten skulle være 280 km/t.

(Foto: VW)
(Foto: VW)

Ingen begrænset produktion
R400 bliver ikke en begrænset model, men skal produceres sammen med de mere almindelige modeller. Det betyder også, at modellen ikke får bredere sporvidde – den skal stadig kunne være på transportbåndet i Wolfsburg. Udvendigt lover VW også, at de vil holde igen med overmodigt design. R400 vil fortsætte det underspillede udseende fra GTI og R-modellen, men med en ny spoiler og optimeret aerodynamik til de flere kræfter. Bremserne bliver også opgraderet, så det er muligt at stoppe bøllen igen.

Se også: Psyko-Peugeot med 500 hk

Rygterne går, at modellen vil koste omkring 10.000 euro eller omkring 75.000 kr mere end Golf R i Tyskland. I Danmark koster R-modellen 672.000 kr., men det er svært at gætte på, hvor meget R400 vil koste i Danmark.

32 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere