Annonce:
Annonce:

VW i stort fremstød: Nu skal der produceres elbiler en masse

Vi har batterier til at lave 50 millioner elbiler, siger VW-direktør

Volkswagen I.D. bliver den første elbil i koncernens nye elbil-serie. Den rammer markedet i 2020. Foto: Martial Trezzini/AP/Ritzau Scanpix
Volkswagen I.D. bliver den første elbil i koncernens nye elbil-serie. Den rammer markedet i 2020. Foto: Martial Trezzini/AP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Biler

Der er gang i vandrørene hos Volkswagen denne uge.

Mandag lod den tyske bilkoncern Reuters vide, at den vil producere 50 millioner elbiler på den nye MEB-platform, der blev præsenteret tidligere i år. For at sætte det tal i perspektiv, så kørte Volkswagen omkring 10,7 millioner biler ud fra sine fabrikker i 2017.

Senere samme dag afslørede VW-direktør Herbert Diess så for Automotive News, at der er planer om en kæmpestor elbilsfabrik i Kina.

- I sidste uge var jeg i Kina. Vi blev enige om at indlede etableringen af en ny fabrik, som udelukkende skal producere elbiler, lød det fra Herbert Diess, der kan glæde sig over, at en sådan fabrik allerede eksisterer i Tyskland.

Annonce:

Onsdag var det igen Reuters, der var først ude. Denne gang med nyheden om, at Volkswagen vil transformere tre af sine nuværende fabrikker i Tyskland, så også de kan bidrage til at nå i mål med den ambitiøse målsætning om 50 millioner elbiler.

Der er tale om fabrikkerne i Emden, Hannover og Zwickau.

370 milliarder kroner til batterier
Fremstødet er planlagt til at begynde i 2020, og allerede i 2025 er det meningen, at mere end én million nye elbiler skal rulle ud på vejene om året.

Ifølge Quartz er Volkswagens strategi lagt an på at tilbyde elbiler i et prisleje, hvor Tesla, der ikke har samme stordriftsfordele, ikke kan være med. Hvor Tesla netop har lanceret en billigere udgave af Model 3 til 45.000 dollar (svarende til cirka 300.000 kroner), så er VW på trapperne med en elbil til 23.000 dollar (cirka 150.000 kroner). Det skriver The Drive.

I en anden artikel fra samme medie kan man læse, at Volkswagen har sat 56 milliarder dollar (det svarer til cirka 370 milliarder kroner) til side til at købe elbilsbatterier. Spørger man hos BMW, er det beløb dog for lavt til at producere 50 millioner elbiler.

Annonce:

Midt i historisk skovbrand: Brandfolk skubber sjælden Mustang i sikkerhed

Vil genoprette sit omdømme
Den første bil i Volkswagens elektriske I.D.-serie lanceres i 2020. Bilen kommer til at være på størrelse med en Golf og får en rækkevidde på 400-600 kilometer.

Flere medier ser Volkswagens satsning på elbiler som et forsøg på at reparere de skader på omdømmet, som koncernen led, efter dieselgate-skandalen begyndte at rulle tilbage i september 2015.

Fredag mødes de magtfulde herrer i VW-bestyrelsen for at godkende ændringerne. Det forventes, at der herefter vil blive lagt yderligere detaljer frem om, hvordan transformationen af Volkswagen kommer til at tage sig ud.

Din næste familiebil kan være tegnet af Lamborghini-designer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: