VW-skandalen: Her er bilerne

I Danmark er der solgt over 70.000 af de biler, som Volkswagen kan have udstyret med snyde-software

Den populære Audi A3 er en af de biler, som Volkswagen har udstyret med snyde-software. Polfoto
Den populære Audi A3 er en af de biler, som Volkswagen har udstyret med snyde-software. Polfoto

Det er endnu uvist, om danske bilejere bliver påvirket af Volkswagen-skandalen.

Indtil videre er det kommet frem, at 12 modeller, som er produceret i årene mellem 2009 og 2015, kan være blevet udstyret med en software, som får dem til at fremstå mere miljøvenlige, end de er.

I Danmark er der blevet indregistreret over 70.000 af netop disse modeller. Det viser en gennemgang, som Ekstra Bladet har lavet af De Danske Bilimportørers database.

Skandalen, som har bragt Volkswagen i knæ og skabt bekymrede miner hos bilejere verden over, blev afsløret 18. september af det amerikanske miljø-beskyttelsesagentur EPA, som kunne bevise, at den tyske bilgigant havde udstyret biler på det amerikanske marked med den omstridte snyde-software.

Senere oplyste Volkswagen, som også står bag blandt andet Audi, Skoda og Seat, at omkring 11 millioner biler på verdensplan kan være omfattet af skandalen.

Det er dog endnu uvist, om danske biler også er omfattet af skandalen, men ifølge Volkswagens danske pressechef håber man på, at de tyske hovedkontor snart melder noget ud.

- Vi er desværre nødt til at bede om både mediernes og forbrugernes tålmodighed. Vi har endnu ikke fået fakta fra fabrikken i Tyskland, og før vi får det, kan vi ikke oplyse om situationen i Danmark, siger hun til TV2.

I tilfælde af at danske biler også er udstyret med den omstridte snyde-software, kan du herunder bliver klogere på, hvilke modeller man indtil videre har rettet blikket imod og hvor mange af dem, der er blevet solgt i Danmark.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.